februari 2021

0 reacties

Beste Slamball [Test 2020]

9 februari, 2021


Lifemaxx LMX1240

Focus Fitness SlamBall


De slamball is de laatste jaren in opmars. Steeds vaker zie je dit sportproduct in sportscholen en bij sporters thuis. En die populariteit is terecht, want de slamball is een attribuut waarmee je zowel je conditie als je spierkracht en balans flink kunt trainen. Je kunt er veel oefeningen mee doen, waardoor je kunt kiezen uit het trainen van één spiergroep of een total body work-out.

Misschien overweeg je om een slamball te kopen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de beste slamball koopt die er te vinden is. Je wilt tenslotte wel voldoening uit je trainingen halen. Daarom hebben wij voor je gezocht naar verschillende slamballs. Er is onder andere gekeken naar producteigenschappen, zoals gewicht en diameter. Hieruit is een lijstje voortgekomen met drie slamballs die in ieder geval de titel Beste slamball verdienen.

Wat is een slamball?


Een slamball is een rubberen bal die bijna geheel gevuld is met zand. Als je met de bal heen en weer schut, dan voel je het zand bewegen in de bal. Het grote verschil met een medicine ball is, dat de slamball niet stuitert. Dat maakt hem heel geschikt voor werpoefeningen. Omdat de bal meestal gemaakt is van heel stevig rubber, kan je hem met grote kracht tegen harde oppervlaktes aangooien.

Hoe werkt een slamball?

Slamballs zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten. Wanneer je net begint met trainen, kan je natuurlijk beter kiezen voor een slamball die wat lichter van gewicht is.


Je kunt jezelf uitdagen en de trainingen verzwaren door telkens een zwaardere bal te gebruiken. Slamballs zijn verkrijgbaar vanaf 1 kg tot wel 70 kg. Vanaf 20 kg kan een slamball gebruikt worden als atlas stone.

Welke spieren train je met een slamball?

De slamball is een veelzijdig sportattribuut. Omdat de bal niet stuitert nadat je hem hebt weggegooid, moet je door je benen zakken om hem op te rapen. Hierdoor train je allereerst je beenspieren.


Daarnaast zijn er veel meer mogelijkheden om je spieren te gebruiken. Bij het optillen gebruik je je armspieren, schouders, buik en rug. Op de vraag: welke spieren train je met een slamball is het antwoord dat je er eigenlijk al je spieren mee kunt trainen.

Welke slamball oefeningen zijn er?

Op internet vind je tal van filmpjes over diverse slamball oefeningen. Je kunt de bal gebruiken om een smash te doen en daarmee je armen, schouders, buik en rug te trainen. Bij de Bear Crawl kruip je naar voren terwijl je met een hand de slamball naar voren duwt. Er zijn ook heel wat oefeningen die je zittend kan doen. Elke oefening traint weer een andere spiergroep van je lichaam.

Waar let je op bij het kopen van een slamball?

Overweeg je een slamball te kopen, let dan in ieder geval op de producteigenschappen zoals het materiaal waarvan de bal gemaakt is. Ook is het gewicht heel belangrijk. Kijk of de slamball is meerdere gewichten verkrijgbaar is, zodat je je work-outs kan uitbreiden. De slamballs die wij voor je hebben uitgezocht zijn gemaakt van stevig rubber en verkrijgbaar in meerdere gewichtsklassen.

Top 3 beste slamballs

Om onze top 3 van beste slamballs voor je te kunnen samenstellen hebben we onder andere gekeken naar de producteigenschappen en of er meerdere gewichten van dezelfde serie verkrijgbaar zijn. Bekijk hieronder de ballen die ieder voor zich de kwalificatie beste slamball verdienen.

1. Lifemaxx LMX1240 - 6 T/M 70 KG

Met de sterke rubberen slamballs van Lifemaxx in de serie LMX1240 kan je eindeloos trainen, tot wel 70 kg. Begin je net met deze manier van trainen, dan zijn er lichtere ballen vanaf 6 kg verkrijgbaar. Vanaf 35 kg hebben de smashballs in deze serie een grotere diameter. De Lifemaxx LMX1240 is ideaal om mee te smashen, want de bal stuitert niet terug.

Vergroot je balans, uithoudingsvermogen en spierkracht met de Lifemaxx LMX1240. Doe squats met de slamball in je handen, train je core en buikspieren door zittend de bal over je hoofd naar achteren te tillen en weer terug.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

  • Geschikt voor sportcentra
  • Verkrijgbaar in groot aantal gewichten

Nadelen

  • Wil je intensiever trainen, dan moet je meerdere slamballs aanschaffen

2. RS Sports

Perfectioneer je crossfit training door de slamballs van RS Sports te gebruiken. Deze ballen zijn verkrijgbaar in 6, 8, 10 en 12 kg. De slamballs zijn gemaakt van stevig geruwd rubber, zodat je altijd een goede grip houdt. De inhoud bestaat uit zand, waardoor de bal niet stuitert maar direct neervalt op elk oppervlak.

Het gewicht van de slamballs van RS Sports staat duidelijk op de bal aangegeven met witte cijfers. De ballen kan je thuis gebruiken om mee te trainen, maar ze kunnen ook professioneel in de sportschool worden gebruikt voor crossfit trainingen.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

  • Verkrijgbaar in diverse gewichten
  • Geschikt voor thuis en in de gym

Nadelen

  • Wil je intensiever trainen dan zijn meerdere slamballs nodig

3. Focus Fitness slamball

Ben je op zoek naar een onmisbaar attribuut voor je crosstraining? Dan is de Focus Fitness perfect om je slamball oefeningen mee te doen. Met de slamballs van de Focus Fitness kan je je uithoudingsvermogen, spierkracht en je balans op een steeds hoger niveau brengen.

De slamballs van Focus Fitness zijn gemaakt van stevig rubber en hebben een ruwe buitenkant, voor meer grip. De ballen zijn gevuld met zand. Met een ballenpompje met naald vul je de slamballs eenvoudig met lucht tot de gewenste sterkte. Deze Focus Fitness ballen zijn verkrijgbaar in 9 verschillende gewichten, variërend van 4 tot en met 15 kg.


__CONFIG_local_colors __ {"colours": {"830fc": "Background", "dc94f": "Border", "c7e19": "Column Background", "f6fc3": "Column Title Background", "a975c": "Pros Color "," 7d8e7 ":" Kolomtitelpictogram "," 7d992 ":" Cons Color "}," gradients ": {}} __ CONFIG_local_colors__

Voordelen

  • Verkrijgbaar in verschillende gewichten
  • Kan worden opgepompt

Nadelen

  • Meerdere gewichten nodig wanneer je trainingen wilt uitbreiden

Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

You might also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>