Onze beoordeling

Clear Whey Isolate

De Clear Whey Isolate is een licht en verfrissend alternatief voor je reguliere eiwitshake. Kwa textuur lijkt deze eiwitshake meer op sap dan een melkachtige eiwitshake, ideaal voor iedereen die moeite heeft met het wegkrijgen van een reguliere eiwitshake. De smaak is ontzettend goed en bovendien levert elke shake je maar liefst 20 gram eiwitten. Een absolute aanrader als je het ons vraagt!

Overweeg jij de Clear Whey Isolate van MyProtein te kopen? Maar twijfel je nog over dit product? Goed nieuws!

Bij Fitcode.nl zijn we de afgelopen weken overspoeld met vragen over de Clear Whey Isolate. Niet voor niets natuurlijk want dit is waarschijnlijk een van de populairste producten van MyProtein op het moment.

Clear whey producten zien we steeds vaker verschijnen op de markt. Deze eiwitshakes zijn gemaakt van hoogwaardige wei-eiwitten en hebben een hele andere textuur als een reguliere eiwitshake.  Zo lijkt deze eiwitshake meer op dan een melkachtige eiwitshake.

Maar hoe goed is de Clear Whey Isolate van MyProtein nu echt? Wij gingen op onderzoek uit. De resultaten lees je hieronder.

Onze review methode

Om te bepalen hoe goed de Clear Whey Isolate is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Clear Whey Isolate review in het kort:

Geen tijd om zin om onze hele review te lezen? Geen zorgen! Hieronder vind je de belangrijkste conclusies en onze ervaringen met de Clear Whey Isolate van MyProtein.

Voordelen Clear Whey Isolate

 • Ideaal voor mensen die een 'normale' eiwitshake niet wegkrijgen
 • Lijkt meer op sap i.p.v. een melkachtige eiwitshake
 • 20 gram eiwitten per serving
 • Caloriearme eiwitshake (slecht 80kcal per shake)
 • Verkrijgbaar in 8 verschillende smaken

Nadelen Clear Whey Isolate

 • Iets duurder dan reguliere eiwitshake

Wat is Clear Whey Isolate?

De Clear Whey Isolate is een eiwitshake van het merk MyProtein. Dit is echter niet zomaar een eiwitshake maar een eiwitshake die gemaakt is van gehydrolyseerd wei-eiwitisolaat. Wanneer jij een normale eiwitshake gewend bent, dan is de Clear Whey Isolate waarschijnlijk een echte eye-opener voor je.

De Clear Whey Isolate is namelijk een licht en verfrissend alternatief voor een reguliere eiwitshake. Zo lijkt deze eiwitshake meer op een "vruchtensap" dan een melkachtige eiwitshake. 

Waar de meeste mensen een reguliere eiwitshake niet echt lekker vinden, speelt MyProtein hier dus slim op in door een eiwitshake te maken die meer op een vruchtensap lijkt. 

Clear whey isolateVoedingswaarden Clear Whey Isolate

Een eiwitshake koop je natuurlijk voornamelijk voor de voedingswaarden. Het liefst heb je zoveel mogelijk eiwitten en zo min mogelijk calorieën, vetten en koolhydraten (suikers).

Uiteraard hebben we in deze Clear Whey Isolate review ook gekeken naar de voedingswaarden van dit product.  Hieronder de voedingswaarden van de Clear Whey Isolate eiwitshake van MyProtein.  

PS: wij hebben gekeken naar de Perzik Thee smaak, de hoeveelheid kcal kan lichtelijk verschillen per smaak

Voedingswaarde

Per 100 gram

Per serving

Eiwitten

80 gram

20  gram

Energie (Kcal)

334 kcal

83 kcal

Koolhydraten

2,7 gram

0.7 gram

Suikers

1 gram

0.2 gram

Vetten

0,5 gram

0.1 gram

Een serving van de Clear Whey eiwitshake van MyProtein geeft je dus zo'n 20 gram eiwitten. Dit is lang niet slecht. Echter is dit wel iets minder dan de reguliere eiwitshakes die te koop zijn. Vaak zit hier zo'n 22 tot 25 gram eiwit per scoop in.  

Wat verder opvalt? Deze eiwitshake bevat bijna geen suikers en vetten. Dit maakt het een ideale eiwitshake voor tijdens het afvallen. 

Het verschil is dus te verwaarlozen en wat ons betreft zijn de voedingswaarden van de Clear Whey Isolate prima in orde. 


Hoe is de smaak van de Clear Whey Isolate?

Goed, de voedingswaarden van deze Clear Whey eiwitshakes zijn dus prima in orde. Hier hebben we dan ook niks op aan te merken.

Hoe zit het met de smaak van de Clear Whey Isolate? We hebben hier ontzettend veel positieve ervaringen over gehoord en voor veel mensen is dit een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor de clear whey isolate. Zo zou de shake veel lekkerder moeten zijn dan een reguliere eiwitshake.

Clear Whey Isolate is verkrijgbaar in de volgende smaken:

 • Ananas
 • Cranberry & Framboos
 • Jelly Belly
 • Mandarijn
 • Perzik Thee
 • Sinaasappel
 • Tropisch fruit
 • Watermeloen

Wij hebben uiteraard de proef op de som genomen en meerdere smaken uitgeprobeerd. Wauw, dit hadden we niet verwacht.

Allereerst is de textuur ontzettend goed. Het voordeel van Clear Whey is dat het meer als een vruchtensap smaakt dan een milkshake. Hierdoor voelt het net alsof je een glas sap aan het drinken bent.

Verder vinden we de smaken over het algemeen eigenlijk heel goed. De smaken zijn lekker, niet te zoet en ook niet chemisch. Onze persoonlijke favorieten zijn: Watermeloen, Perzik Thee en Ananas. 

We zouden je wel aanraden om het poeder te mengen met koud water, dit maakt echt een gigantisch verschil. 


Clear Whey Isolate prijs

Tot nu toe alleen maar positiviteit! Tijd om te kijken naar de prijs die je betaalt voor deze eiwitshake. Laten we eerlijk zijn, de smaak en voedingswaarden zijn top: zou de prijs dan het addertje zijn?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: clear whey isolate is flink duurder dan een reguliere eiwitshake. 

Voor 20 servings betaal je op het moment ongeveer €27,99, deze prijs kan lichtelijk verschillen per prijs. Per serving of scoop komt dit dus neer op een prijs van €1,40.

Wanneer we dit afzetten tegenover de gemiddelde prijs van de beste eiwitshake test die we eerder dit jaar hebben gedaan, dan is deze prijs aan de hoge kant. Voor een reguliere eiwitshake betaal je gemiddeld tussen de €0,80 en €0,90. Dit terwijl de hoeveelheid eiwitten ook vaak nog hoger is.  


Gebruiksgemak

Het laatste onderdeel van deze clear whey isolate review is het gebruiksgemak. Bij dit onderdeel kijken we vooral naar de verpakking en hoe goed de oplosbaarheid is van deze eiwitshake. 

Een pot Clear Whey van MyProtein wordt standaard geleverd in een pot met 20 servings. Deze pot is relatief klein en ook zijn de scoops niet heel groot (25gram). Dit maakt het een product wat je gemakkelijk kunt opbergen in de keukenkastjes. Wel zo handig.

Omdat de textuur van deze shake anders is dan een normale eiwitshake waren we benieuwd naar de oplosbaarheid van de shake. Gelukkig is deze ontzettend goed, wellicht beter dan bij een normale eiwitshake.

Het Clear whey poeder lost snel en gemakkelijk op en binnen een mum van tijd heb je een lekker "sapje". Ons deed het een beetje denken aan het mengen van een pre-workout. 

Kortom, met het gebruiksgemak zit het bij de Clear Whey van MyProtein dus wel goed. 


Conclusie 

Onze Score
8.5

Prijs / kwaliteit

Smaak

Voedingswaarden

De Clear Whey Isolate is een absolute aanrader voor iedereen die moeite heeft met het wegkrijgen van een reguliere eiwitshake. Vind jij een eiwitshake echt niet lekker en ben je op zoek naar een goed alternatief? Dan is de Clear Whey Isolate zeker het proberen waard.

Zo smaakt deze eiwitshake meer als een 'vruchtensap' en is de textuur dus veel dunner dan een reguliere eiwitshake. Verder is dit product in verschillende smaken te krijgen waardoor je zelf kunt experimenteren met jouw favoriete smaak.

Verder heeft de Clear Whey Isolate prima voedingswaarden. Per serving bevat de shake 20 gram eiwitten en bijna geen koolhydraten en vetten. Ook is dit een relatief caloriearme eiwitshake waardoor hij perfect is voor het afvallen.

De oplosbaarheid van de eiwitshake is goed en hij wordt geleverd in een stevige pot van 20 servings.

Het enige minpuntje is de prijs. Gemiddeld betaal je  €1,40 per eiwitshake, dit is een stuk hoger dan een 'reguliere' eiwitshake. 


Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>