Welk broodbeleg bevat veel eiwitten? Een handig overzicht!

Ben jij op zoek naar eiwitrijk beleg voor op brood? Goed nieuws! In dit artikel geven we je namelijk meerdere gezonde opties! 

In Nederland wordt natuurlijk ontzettend veel brood gegeten en haast iedereen heeft wel een boterham met beleg mee naar zijn werk. Hier is natuurlijk niks mis mee, maar het kan soms nog wel eens lastig zijn om een lekker en gezond eiwitrijk brood beleg te vinden.

Om je op weg te helpen hebben wij een uitgebreid overzicht voor je gemaakt met eiwitrijke opties voor op brood. Door te kiezen voor een van deze opties wordt het behalen van je dagelijks eiwitdoel een fluitje van een cent. Kortom, lees gauw verder!


Wat is Eiwitrijk Beleg?

Zoals de naam al doet vermoeden is eiwitrijk broodbeleg niks anders dan broodbeleg met veel eiwitten. Het vinden van eiwitrijk beleg voor op brood is echter moeilijker dan je zou denken. 

Er zijn veel verschillende soorten eiwitrijk beleg beschikbaar die je kunt gebruiken om je boterhammen of crackers te beleggen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van eiwitrijk beleg:

  • Magere vleeswaren zoals kipfilet, rosbief en ham
  • Gerookte zalm of forel
  • Eieren, bijvoorbeeld gekookt of als omelet
  • Magere kaassoorten zoals hüttenkäse of mozzarella
  • Hummus of andere bonenspreads
  • Pindakaas of andere notenpasta's

Eiwitrijk beleg is niet alleen gezond, het kan ook helpen om je langer verzadigd te voelen. Dit kan ervoor zorgen dat je minder snel honger krijgt en minder snel geneigd bent om te snacken tussen de maaltijden door. 

Over het algemeen is eiwitrijk beleg een gezonde en voedzame keuze voor op je boterham of cracker. Het kan helpen om je dieet in balans te houden en bij te dragen aan een gezonde levensstijl.


Wat zijn de voordelen van eiwitrijk beleg op brood?

Eiwitrijk beleg heeft verschillende voordelen voor de gezondheid en kan nuttig zijn voor mensen die aan sport doen, willen afvallen, of op zoek zijn naar een verzadigd gevoel. Hieronder worden de belangrijkste voordelen van eiwitrijk beleg beschreven.

Verzadigd gevoel

Eiwitrijk beleg zorgt voor een langer verzadigd gevoel dan beleg dat rijk is aan koolhydraten. Dit komt doordat eiwitten langzamer worden verteerd dan koolhydraten, waardoor ze langer in de maag blijven. Hierdoor heeft men minder snel honger en is men minder geneigd om te snacken tussen de maaltijden door.

Nuttig voor sporters

Sporters hebben vaak een verhoogde eiwitbehoefte, omdat eiwitten nodig zijn voor spierherstel en -opbouw. Eiwitrijk beleg kan daarom een goede keuze zijn voor sporters als onderdeel van hun maaltijd of als tussendoortje.

Caloriearm

Eiwitrijk beleg kan een caloriearm alternatief zijn voor beleg dat rijk is aan vetten en suikers. Dit kan nuttig zijn voor mensen die willen afvallen of hun calorie-inname willen verminderen.

Ook lekker als tussendoortje

Eiwitrijk beleg kan ook lekker zijn als tussendoortje. Bijvoorbeeld een plakje kipfilet of een gekookt ei kan helpen om de honger te stillen en de bloedsuikerspiegel stabiel te houden tussen de maaltijden door.

Al met al heeft eiwitrijk beleg verschillende voordelen voor de gezondheid en kan het een goede keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een verzadigd gevoel, hun eiwitinname willen verhogen, of hun calorie-inname willen verminderen.


Wat is broodbeleg met veel eiwitten?

Goed, nu je weet wat eiwitrijk beleg voor op brood precies is en wat de voordelen zijn is het tijd om over te gaan naar het belangrijkste gedeelte van dit artikel: het overzicht met eiwitrijk broodbeleg!

Voedingsbron

Eiwit per 100 gram

Ham

18 gram

Kipfilet

22 gram

Kaas

22 gram

Tonijn

22 gram

Gerookte Zalm

22 gram

Kalkoenfilet

22 gram

Rookvlees

20 gram

Gekookt ei

13 gram


Veelgestelde vragen

Welk beleg bevat veel eiwitten?

Er zijn verschillende soorten beleg die veel eiwitten bevatten, zoals kipfilet, rosbief, gerookte zalm, hüttenkäse, magere kwark en hummus. Deze producten zijn niet alleen eiwitrijk, maar ook relatief laag in calorieën en vetten.

Wat is eiwitrijk broodbeleg?

Eiwitrijk broodbeleg is broodbeleg dat veel eiwitten bevat. Dit kan bijvoorbeeld kipfilet, rosbief, gerookte zalm, hüttenkäse, magere kwark of hummus zijn. Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw en het herstel van spieren en dragen bij aan een verzadigd gevoel.

Wat is het meest eiwitrijke voedsel?

Het meest eiwitrijke voedsel zijn dierlijke producten, zoals vlees, vis, gevogelte, eieren en zuivelproducten. Plantaardige eiwitbronnen zijn bijvoorbeeld peulvruchten, noten, zaden en tofu.

Wat is goed beleg om af te vallen?

Goed beleg om af te vallen is beleg dat laag is in calorieën en vetten, maar wel eiwitrijk is. Voorbeelden hiervan zijn kipfilet, rosbief, gerookte zalm, hüttenkäse, magere kwark en hummus. Deze producten helpen bij het behouden van spiermassa en dragen bij aan een verzadigd gevoel.

Welk mager broodbeleg is geschikt voor vegetariërs?

Vegetarisch broodbeleg dat mager is en veel eiwitten bevat, zijn bijvoorbeeld hüttenkäse, magere kwark, hummus, ei en notenpasta's. Ook zijn er vegetarische vleesvervangers op basis van soja of tarwe die eiwitrijk zijn.

Welk mager broodbeleg past binnen het Weight Watchers dieet?

Binnen het Weight Watchers dieet passen eiwitrijke en magere soorten broodbeleg, zoals kipfilet, rosbief, gerookte zalm, hüttenkäse, magere kwark en hummus. Het aantal punten dat deze producten bevatten, verschilt per soort. Het is daarom belangrijk om de puntenwaarde van het beleg te controleren voordat je het gebruikt.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>