Kruidvat 100% Pure Whey review [Test 2024]

Laatste update: januari 2024

Onze beoordeling

Kruidvat 100% Pure Whey

De Kruidvat 100% Pure Whey is met een prijs van 0,71 eurocent per shake een van de goedkoopste eiwitshakes van dit moment. Helaas zie je dit ook terug in het product. De shake bevat relatief weinig eiwit, maar veel koolhydraten en suikers. Ook smaakt hij enorm chemisch en is de oplosbaarheid niet goed.  


Onlangs deden wij een Eiwitshake test waarin we meer dan 20 eiwitpoeders hebben vergeleken. Klik op de knop hieronder voor de resultaten!

Hoe goed is de whey protein van de Kruidvat eigenlijk? Is de eiwitshake van Kruidvat de moeite waard? 

Het zijn vragen die we steeds vaker voorbij zien komen. Om deze reden hebben we besloten deze 100% whey protein  Kruidvat Review te schrijven.

In een uitgebreide test hebben we deze eiwitshake beoordeeld op verschillende criteria. Denk hierbij aan de voedingswaarden, smaak, oplosbaarheid en natuurlijk de prijs.

Kortom, overweeg jij het eiwitpoeder van de Kruidvat te kopen? Lees dan eerste deze review. De uitkomsten zijn verrassend te noemen. 

Onze review methode

Om te bepalen hoe goed de eiwitshake van Kruidvat is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


100% Pure Whey Kruidvat review in het kort:

Geen tijd om zin om onze hele review te lezen? Geen zorgen! Hieronder vind je de belangrijkste conclusies en onze ervaringen met de proteïne shake van de Kruidvat. 

Voordelen Kruidvat 100% Pure Whey

  • Lage prijs

Nadelen Kruidvat 100% Pure Whey

  • Bevat relatief weinig eiwit en veel suikers / koolhydraten
  • Slechts 2 smaken te koop
  • Smaak is niet goed
  • Veel klonten, lang nodig om te mengen

Welke eiwitshakes heeft het Kruidvat?

De 100% Pure Whey protein is een eiwitshake van het huismerk van de Kruidvat. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een eiwitsupplement gericht op sporters (voornamelijk krachtsporters).

Deze eiwitshake is verkrijgbaar in twee varianten:

  • Kruidvat Isolate Whey
  • Kruidvat 100% Pure Whey 

De isolaat versie richt zich voornamelijk op sporters die op zoek zijn naar een lactosevrije eiwitshake. Deze bevat namelijk aanzienlijk minder lactose dan de Whey versie. De whey protein van de Kruidvat is de "standaard" versie. 

Kruidvat eiwitshakes

Voedingswaarden Kruidvat eiwitshake

Bij elke review die we schrijven over een eiwitshake beginnen we eigenlijk altijd met het kijken naar de voedingswaarden. Dit is wat ons betreft namelijk een van de belangrijkste elementen van een goede eiwitshake.

Uiteindelijk koop je een eiwitshake natuurlijk voor de eiwitten. Om deze reden heb je het liefste een shake met veel eiwitten en weinig koolhydraten, suikers en vetten.

Zo hebben we ook gekeken naar de hoeveelheid eiwitten in de eiwitshake van de Kruidvat. Hieronder vind je een overzicht van de voedingswaarden van deze eiwitshake. 

Voedingswaarde

Per 100 gram

Per serving

Energie (Kcal)

392 kcal

117

Vetten

7 gram

2,1 gram

Koolhydraten

5,6 gram

1,6 gram

Suikers

4,4 gram

1,3 gram

Eiwitten

76 gram

22,8 

Wat ons direct opvalt? De hoeveelheid eiwitten per 100 gram zijn relatief laag. Bij de meeste eiwitshakes ligt dit aantal namelijk op 80+gram terwijl dat hier slechts 76 gram is.

Verder bevat de eiwitshake relatief veel suikers. Per shake zit je aan zo'n 1,3 gram aan suiker. Helemaal in vergelijking met andere eiwitshakes zonder suiker is dit relatief veel. 


Hoe is de smaak van de eiwitshake van de Kruidvat?

Helaas is de eiwitshake van Kruidvat maar beschikbaar in twee smaken. Hieronder is te zien welke smaken dat zijn. 

Kruidvat Eiwitpoeder is verkrijgbaar in slechts 2 smaken:

  • Vanille
  • Strawberry

Uiteraard hebben we beide smaken geprobeerd en in alle eerlijkheid zijn we niet heel erg weg van de smaak. Inmiddels hebben we al flink wat eiwitshakes geproefd en dit is een van de minste die we tot nu toe hebben geproefd.

De smaak is een beetje chemisch en smaakt totaal niet zoals de meeste eiwitshakes tegenwoordig smaken. Op het gebied van smaak zijn we dus zeker een beetje teleurgesteld.


Prijs Eiwitshake Kruidvat

Natuurlijk denk je bij een eiwitshake van de Kruidvat direct aan een goedkope eiwitshake. Hoe zit het precies met de prijs van de Kruidvat eiwitshake? Is hij echt zo goedkoop? 

Voor de Kruidvat Pure Whey betaal je €29,99 euro voor een pot van 1250 gram. Dit komt neer op een prijs van 0,71 eurocent per eiwitshake. De 1250 gram pot is overigens de grootste die je kunt kopen bij Kruidvat.

In alle eerlijkheid is dit momenteel een van de goedkoopste eiwitshakes van het moment. Bij Body&Fit of MyProtein betaal je gemiddeld €0,75 eurocent per eiwitshake. 

De prijs van de Eiwitshake van de kruidvat is dus zeker ontzettend goed. 


Gebruiksgemak

Als laatste hebben we bij deze BodyMass Protein gekeken naar het gebruiksgemak. Kun je de shake per dag makkelijk gebruiken en is de verpakking goed? Ook kijken we naar de oplosbaarheid van de shake.

Helaas is de oplosbaarheid niet heel denderend. Na een flinke periode schudden merken we dat er nog steeds regelmatig stukjes en klontjes in de eiwitshake zitten. Niet ideaal natuurlijk.

Verder is de pot alleen in 1250 gram verkrijgbaar. Dit betekent dat je ongeveer 41 servings uit een pot haalt. Zelf vinden wij dit relatief weinig en hebben we liever een grotere pot. 

Dit omdat we dan niet steeds naar de winkel moeten om nieuwe eiwitshakes te kopen. 


Kruidvat 100% Pure Whey Review: Conclusie

Onze Score
6.5

Prijs / kwaliteit

Smaak

Voedingswaarden

Dat was hem dan! Onze review van de kruidvat eiwitshake shake.

Ondanks de ontzettend lage prijs zijn we niet heel positief over deze eiwitshake. Ja, met een prijs van €0,71 eurocent per Eiwitshake is dit waarschijnlijk een van de goedkoopste eiwitshakes van Nederland. Echter heb je voor een paar eurocent meer een veel betere shake.

Zo zijn de voedingswaarden niet heel geweldig. De hoeveelheid eiwitten in vergelijking met andere eiwitshakes is laag en de hoeveelheid suikers is hoog.

Daarnaast is het niet echt een lekkere eiwitshake en smaakt hij een beetje chemisch. Ook vonden we de oplosbaarheid niet geweldig en is het vervelend dat de grootste pot maar 1250 gram bevat. Hierdoor moet je regelmatig naar de winkel om een nieuwe shake te kopen. 

Ben jij op zoek naar een goede eiwitshake? Kies dan voor een andere eiwitshake. Onze persoonlijke favorieten zijn de Whey Perfection, XXL Nutrition Whey en de Impact Whey Protein.  Niet voor niets zijn deze als beste uit onze officiële eiwitshake test in 2023 gekomen. 


Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>