Interview: 15 Vragen aan Macey Fit!

Om te beginnen, wie ben je precies en wat doe je?

Ik ben Macey, 21 jaar oud en heb een enorme passie voor fitness. Ik ben het afgelopen jaar afgestudeerd als fitnesstrainer en wil daar dit jaar iets mee gaan doen, de bedoeling is om nog een (of meerdere) opleiding(en) te gaan volgen en aan de start te gaan aan fitnesstrainer of personaltrainer. Via mijn Instagram account @macey.fit probeer ik mensen te inspireren en motiveren!

Wanneer ben je begonnen met fitness en waarom?

Ik ben 6 jaar geleden begonnen met fitness. Ik deed daarvoor al 3/4 jaar aan taekwondo en was opzoek naar een nieuwe uitdaging! Mijn ouders stelde voor om ons samen aan te melden bij de sportschool en zo is het allemaal begonnen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Macey (@macey.fit) op

Als je één fitness fabel mocht verbannen uit de fitness wereld, welke zou dit dan zijn?

Er zijn een hoop fabels in de fitnesswereld, maar eentje waar ik mijn echt aan kan storen is ”als vrouw wordt je te breed als je aan krachttraining doet”. Om echt ”breed” te worden heb je het hormoon ‘testosteron‘ nodig, dit komt bij mannen voor maar bij vrouwen nauwelijks!

Hoe zorg jij ervoor dat je voeding in orde is? Hanteer je een schema of tel je de calorieën?

Om heel eerlijk te zijn heb/doe ik beide niet! Ik eet meestal op gevoel, behalve als ik echt een doel voor ogen heb. Zo is mijn doel dadelijk weer om mijn vetpercentage te verlagen zodat mijn spieren beter zichtbaar worden voor de zomer, dan hou ik mijn macro’s en kcal bij via een app. Zodra ik mijn doel bereikt heb en tevreden ben over mijn shape, ga ik weer op gevoel eten. Van elke dag kcal tellen wordt ik namelijk niet echt vrolijk haha.

Dit bericht bekijken op Instagram

I asked you in my story what kind of workout you wanna see today and the winner was “lower body”. So here it is! 💪🏼 You can do all these exersices with a cable! Here you go 🤩:. – Cable squat. – Cable lateral leg raise. – Cable kickback. – Cable crab walk. Let’s give it a try, save this post for your next workout!! Oh and dont forget to like this post ❤️

Een bericht gedeeld door Macey (@macey.fit) op

Hoe ziet je trainingsschema eruit?

Ik ben momenteel nog aan het herstellen van een whiplash en train daardoor ”maar” 2/3 x per week. Velen vinden dit waarschijnlijk al veel, maar voor het ongeluk trainde ik 4/5 dagen per week. Ik probeer altijd alle spiergroepen te trainen in een week, dit doe ik met een split schema.

Nooit meer sqautten of nooit meer deadliften?

Moeilijke vraag want ik doe ze allebei heel graag! Maar als ik moet kiezen is het nooit meer squatten.

Gebruik je supplementen? Zo ja, welke en waarom?

Ja, tijdens mijn training drink ik BCAA en na elke training drink een eiwitshake of eet ik een eiwitreep. Voor mij is het soms moeilijk om aan mijn dagelijkse eiwitten te komen en een shake of reep helpt mij hierbij.

Dit bericht bekijken op Instagram

Once you see results, it becomes an addiction 💪🏼🤩

Een bericht gedeeld door Macey (@macey.fit) op

Welke persoon inspireert jou?

Er zijn meerdere personen die mij inspireren, maar diegene die mij het meeste inspireren zijn toch echt wel Nochtli en Lauren Simpson.

Als je nog maar één oefening zou mogen doen, welke zou dit dan zijn en waarom?

De deadlift! Dit is een compound oefening waarbij je meerdere spiergroepen traint.

Wat is je favoriete qoute?

Kort maar krachtig: ”believe in yourself”

Welke 3 muziek tracks geven jou net dat beetje extra tijdens een workout?

De ene keer luister ik het liefst naar hardstyle, de andere keer liever techno. Dus hier komt een mengeling van nummers:

1. I hate models – daydream

2. D-block & S-te-Fan –

Twilight zone 3. Tavi Castro – Unity

Dit bericht bekijken op Instagram

Once you see results it becomes an addiction 🙌🏼

Een bericht gedeeld door Macey (@macey.fit) op

Wat is je favoriete cheat meal?

Definitely sushi!

Wat is in jouw ogen de sleutel tot succes voor het bouwen van ‘het’ lichaam van je dromen?

Je mindset, als die niet goed is kom je niet ver.

Wat voor tips zou je beginners mee willen geven?

Een hele belangrijke tip vind ikzelf ”vergelijk jezelf niet met anderen”. Iedereen is anders en je weet nooit hoelang iemand al aan het trainen is voor dat lichaam dat hij/zij heeft!

Tip 2: Vraag als je iets niet weet. Sta je in de sportschool een oefening te doen waarvan je geen flauw idee hebt of je hem wel goed doet? Schaam je niet en vraag het even na bij een trainer, zo kun je een blessure voorkomen! En mijn 3e tip: Staar jezelf niet blind op de weegschaal, een getal zegt niet alles!

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>