Press "Enter" to skip to content

Interview: Hoe Jordy van een gescheurde enkelband naar 180 Kilo Deadlift ging!

Team Fitcode

Na een paar weken van afwezigheid is het weer zo ver! We hebben weer een interview voor jullie klaar staan.

In onze rubriek de 15 vragen aan… zullen wij jullie proberen te motiveren met een tof interview met iemand die zijn of haar leven in een positieve manier heeft weten te veranderen door middel van Fitness. Vandaag hebben we een tof interview met Jordy van Jorworkout voor jullie! Laten we beginnen!

Om te beginnen, wie ben je precies en wat doe je?

Mijn naam is Jordy ik ben 26 jaar,  woonachtig in Zoetermeer en heb mijn eigen bedrijf genaamd Jorworkout.

Hiermee verleen ik diensten zoals Personal training en online coaching. Op instagram deel ik graag fitness/lifestyle gerelateerde foto’s. Mijn instagram is @jorworkout

Wanneer ben je begonnen met fitness en waarom?

Ik ben ooit door een blessure met voetbal in de sportschool beland (ingescheurde enkelband) om daar te herstellen. Toen ik eenmaal progressie zag…. It became an addiction.

Steeds werd ik serieuzer met sporten en begon het al snel een lifestyle te worden. Ik kan mij geen leven meer voorstellen zonder de sportschool.

Als je één fitness fabel mocht verbannen uit de fitness wereld, welke zou dit dan zijn?

Dat cardio nodig is om af te vallen. Veel mensen claimen dat dit echt nodig is om af te vallen. Terwijl cardio relatief weinig kcal verbranding op levert. Pas gewoon je voeding aan en begin met krachttraining zou ik zeggen!

Hoe zorg jij ervoor dat je voeding in orde is? Hanteer je een schema of tel je de calorieën?

Ik zeg altijd meten = weten. Als je natte vinger werk hanteert weet je niet wat er nodig is om aan te komen of om af te vallen. Ik hanteer daarom altijd een schema voor mezelf om doelen sneller te behalen en als stok achter de deur.

Hoe ziet je trainingsschema eruit?

Momenteel ligt mijn trainingsfrequentie een stuk lager dan voorheen (5x voorheen, nu 3-4x per week) omdat ik het een stuk drukker heb. Maar zit momenteel in bulk. Dus probeer gewoon alle spiergroepen minimaal 1x per week te pakken en dan met 4 set 6-8 reps.

Nooit meer Sqautten of nooit meer deadliften?

Nooit meer Deadliften. Ik deadlift sowieso erg weinig. Ik zit trouwens wel op 180 kilo bij de Deadlift

Gebruik je supplementen? Zo ja, welke en waarom?

Gebruik JOR10 à voor 10% korting op je hele bestelling  prozis.com/1l72

 1. Oatmeal + Whey van Prozis
 2. Whey isolaat van Prozis
 3. Omega 3 + Vitamine D3 van Prozis
 4. Caseine van Prozis
 5. Leucine van Prozis
 6. Pre workout van Mr. Eiwit

Welke persoon inspireert jou?

Andre Deiu. Ik vind zijn shape echt te ziek!

Als je nog maar één oefening zou mogen doen, welke zou dit dan zijn en waarom?

Thrusters. Ik doe deze oefening eigenlijk nooit omdat het een crossfit oefening is en ik dit niet graag doe. Maar gezien de spiergroepen die je pakt met deze oefening zou ik voor deze gaan. 

Wat is je favoriete qoute?

‘’ A goal without a plan, is just a wish ‘’ (tevens quote van mijn bedrijf) 

Welke 3 muziek tracks geven jou net dat beetje extra tijdens een workout?

 1. Warface ft Malice & Rooler – Watch your back
 2. Ran-D ft Phuture Noize – Suicidal Superstar
 3. Minus Militia – Mop mop gas erop

Wat is je favoriete cheat meal?

Sowieso een pizza mixed grill of een variety bucket van KFC.

Wat is in jouw ogen de sleutel tot succes voor het bouwen van ‘het’ lichaam van je dromen?

 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
 • Kennis
 • En vooral genieten de weg ernaartoe

Wat voor tips zou je beginners mee willen geven?

Ga niet zomaar wat doen. Vraag tips aan de plaatselijke fitness instructeur om te kijken hoe je een oefening goed uitvoert. Pas als je een oefening onder de knie hebt kun je gaan laden met gewichten. Maak niet de fout die heel veel beginners maken. Slechte uitvoering is vragen om blessures. Er komt veel meer bij kijken dan een beetje ijzer smijten!

 Aan wie zou jij het interview stokje willen overdragen? Met wie zouden wij volgens jou een interview moeten doen?

@Gerbenpronk Ik heb hem leren kennen via instagram en vind het een erg toffe gast met dezelfde passie.

Ook op Fitcode.nl?

Heb jij ook een inspirerend verhaal en heeft Fitness jou op een positieve manier veranderd? Stuur  dan een mailtje naar info@fitcode.nl en wie weet ben jij de volgende!