Interview met Gino Lamers!

Ja ja, het is weer maandag en dat kan maar 1 ding betekenen: Een nieuw Interview op Fitcode! Om jullie weer de nodige motivatie te geven om aankomende week weer te gaan knallen in de sportschool hebben we vandaag een interview met Gino.  Gino zijn Fitness verhaal lees je hier!

Om te beginnen, wie ben je precies en wat doe je?

Ik ben Gino Lamers, 18 jaar oud en kom uit Goes, Zeeland. Ik werk momenteel als kok, en daardoor doe ik ook mijn studie voor. Verder ben ik 6 dagen per week in de sportschool te vinden, en maak ik graag Youtube video’s. Hierin probeer ik mensen te motiveren en inspireren om een beter lichaam te behalen. Doormiddel van het meegeven van tips en trucks.

Wanneer ben je begonnen met fitness en waarom?

Ik ben ongeveer 2.5 jaar terug begonnen met fitness, en dat heeft voor mij ook direct een andere kijk op het leven gezet. Ik was niet zozeer begonnen omdat ik al ‘skinny’was maar op dat moment voetbalde ik ook nog 3x per week en ging al mijn vrije tijd naar sporten toe. In die tijd deed ik al veel opdrukken en misschien wel 100 bicep curls per dag (Wat niet werkte, haha) Maar toen mijn moeder vroeg om een keer mee naar de sportschool te gaan was ik gelijk verkocht, en van 1x werd het 2x en 2x werd 4x en van kwaad tot erger. Fitness heeft mij ook als persoon veranderd, ik ben veel zelfverzekerder, en sterker ook uiteraard.

Als je één fitness fabel mocht verbannen uit de fitness wereld, welke zou dit dan zijn?

Sit-ups zorgen ervoor dat je een sixpack krijgt, echt de grootste mythe die er is en helaas trappen veel mensen er wel in. Wat vet verliest is in een calorie onderschot eten, Sit-ups maken juist je buikspieren sterker is.

Hoe zorg jij ervoor dat je voeding in orde is? Hanteer je een schema of tel je de calorieën?

Ik hanteer het flexible dieting protocool, wat voor mij heel erg werkt. Hierdoor hoef ik niet elke dag hetzelfde te eten om resultaat te boeken. Wel zie je sommige producten elke dag voorbij komen maar dat is ook omdat ik ze lekker vind of ze werken juist fijn. Op dit moment ben ik net klaar met droogtrainen dus eet ik 2250 calorieen per dag wat wekelijks verhoogd zal worden met 100 calorieen totdat ik weer aan het ‘bulken’ben.

 

Hoe ziet je trainingsschema eruit?

Sinds deze week heb ik een nieuw schema waarin ik 5 dagen per week naar de sportschool ga;

 • Maandag: Upperbody
 • Dinsdag: Lowerbody
 • Woensdag: Upperbody
 • Vrijdag: Lowerbody
 • Zaterdag: Upperbody

Mocht je interesse hebben in mijn schema, kan je mij een berichtje sturen!

Nooit meer Sqautten of nooit meer deadliften?

Nooit meer deadliften! Ik hou van squatten! Bij deze oefening komt zoveel emotie los en dit is ook mijn favoriete oefening. Ik kijk er altijd naar uit om weer te squatten omdat deze oefening ook echt alles uit mij haalt en ook voldoening geeft. Op dit moment kan ik 3 sets van 5 met 151 kilo squatten.

Gebruik je supplementen? Zo ja, welke en waarom?

Ik hou ervan om het heel basic te houden.

Ochtend: Multivitamine, Omega 3, Vitamine D3
Voor het slapen: ZMA.
Over de dag: Eiwit, creatine.
Pre-workout: Beta-alanine, Citrulline.

Welke persoon inspireert jou?

Ikzelf, Ik kijk iedere dag naar wat ik kan verbeteren en wat ik van mezelf verwacht, Dus wil ik iedere dag de beste versie van mezelf tonen, dit geeft mij genoeg motivatie. Ik doe het immers voor mijzelf, en niet voor anderen.

Als je nog maar één oefening zou mogen doen, welke zou dit dan zijn en waarom?

De Squat, je spreekt hierbij zoveel spieren aan en je moet soms echt tot het uiterste gaan. Ook kost deze oefening veel energie en daagt het je uit.

Wat is je favoriete qoute?

Never change a winning team.

Welke 3 muziek tracks geven jou net dat beetje extra tijdens een workout?

Ik heb ook een eigen workout playlist op Spotify: Gino workout music.

Mijn top 3:
Till I collapse – Eminem
Zoo – Kaaris
Trap Niggas – Future

Wat is je favoriete cheat meal?

Ik hou van alles, suiker en zout. Dus dit is lastig, haha. Ik zou het ook niet direct weten. Als ik iets zou moeten zeggen zou het een Kapsalon zijn.

Wat is in jouw ogen de sleutel tot succes voor het bouwen van ‘het’ lichaam van je dromen?

Voor mij is er niet echt een sleutel tot succes, in mijn ogen kan je wel een doel stellen maar vaak zijn deze ook onrealistisch waardoor mensen vaak snel opgeven. Ik zou zeggen, het is niet iets wat zomaar komt aanwaaien, dat heb ik al lang gezien. Dus je moet echt consistent en geduldig zijn. Zorg ervoor dat je training en voeding op orde is en dan komen de resultaten vanzelf. Maar vergeet niet om te genieten!

Wat voor tips zou je beginners mee willen geven?

 • Ga op onderzoek uit, (Google, Youtube, Probeer zelf dingen)
 • Zet realistische doelen
 • Wees consistent
 • Wees niet bang om advies te vragen
 • Geniet ervan (Niks is beter om je eigen progressie te zien)
 • Maak progessie foto’s!

 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>