Interview: 15 Vragen aan Stewardess Emma!

Inhoud van dit artikel toon

Om​ ​te​ ​beginnen,​ ​wie​ ​ben​ ​je​ ​precies​ ​en​ ​wat​ ​doe​ ​je?

Ik ben Emma, 29 jaar alweer, en ik werk als stewardess. Hiervoor vlieg ik heel Europa door en ben ik vaak op nachtstop in de leukste Europese steden. Daarbuiten ben ik fanatiek crossfitter en als ik op nachtstop ben ga ik meestal ook nog wel even naar de gym in het hotel. Dit is ook wel nodig want naast groot liefhebber van sporten ben ik ook een groot liefhebber van eten en vooral uit eten gaan. Op mijn instagramaccount @emmasarahvg deel ik dan ook voornamelijk sport, eet en vliegfoto’s, eigenlijk een beetje alles waar mijn leven om draait!

Wanneer​ ​ben​ ​je​ ​begonnen​ ​met​ ​fitness​ ​en​ ​waarom?

Mijn eerste echte bezoekjes aan de sportschool dateren alweer van zo’n 5 jaar geleden toen ik na mijn eerste jaar vliegen 10kg was aangekomen en besloten had dat ik af wilde vallen. Toen deed ik eigenlijk alleen nog maar cardio, later kwam ik via socal media in aanraking met krachttraining en heb ik ook nog 2 maanden het programma insanity gevolgd. In de jaren erna kreeg ik voornamelijk via instagram steeds meer motivatie voor krachttraining en is de liefde steeds meer gegroeid. Drie jaar geleden alweer zag ik op een instagramaccount crossfit voorbij komen en heb ik mijn eerste proefles gedaan. Iets later ben ik lid geworden van een box en sinds een jaar ben ik 4x per week te vinden in de box. Daarna begon ik aan mijn eerste periode van droog trainen. De combinatie van cardio, bodyweightoefeningen en olympic weightlifting werkt voor mij verslavend en ik wil alleen maar steeds beter worden.

Als​ ​je​ ​één​ ​fitness​ ​fabel​ ​mocht​ ​verbannen​ ​uit​ ​de​ ​fitness​ ​wereld,​ ​welke​ ​zou​ ​dit​ ​dan​ ​zijn?

Dat crossfit een onverantwoorde sport is waarbij iedereen blessures oploopt. Bij ons in de box word er juist heel goed op de vorm en uitvoering van een oefening gelet nog meer dan in de gemiddelde sportschool denk ik zo. Ohja, en dat je crunches moet doen voor een sixpack!

Hoe​ ​zorg​ ​jij​ ​ervoor​ ​dat​ ​je​ ​voeding​ ​in​ ​orde​ ​is?​ ​Hanteer​ ​je​ ​een​ ​schema​ ​of​ ​tel​ ​je​ ​de​ ​calorieën?

Ik volg geen voedingsschema en ik doe niet aan calorieën tellen. Beiden heb ik in het verleden wel gedaan maar zeker in combinatie met mijn werk waarbij je toch wel vaak in het buitenland verblijft en daar eet werd ik er geen gelukkiger mens van. Zat ik weer op mijn kamer met mijn salade terwijl de rest van de crew gezellig uit eten was! Tegenwoordig probeer ik gewoon de balans te houden zonder obsessief te te doen over getalletjes en ik voel me hier veel beter bij.

Hoe​ ​ziet​ ​je​ ​trainingsschema​ ​eruit?

Sinds ik eigenlijk alleen nog maar crossfit volg ik geen trainingsschema meer, maar volg ik het trainingsschema dat mijn box aanbied. Hiermee word elke spier in mijn lichaam wel aangepakt in de week en komt er genoeg cardio voorbij. Als ik op nachtstop naar de gym ga train ik meestal rug en billen, mijn 2 favorieten. Hiernaast ga ik ook nog weleens een klein rondje hardlopen.

Nooit​ ​meer​ ​Sqautten​ ​of​ ​nooit​ ​meer​ ​deadliften?

Dit is een lastige vraag haha, want dit zijn allebei niet mijn favoriete oefeningen maar als ik toch moet kiezen dan liever nooit meer deadliften.

Gebruik​ ​je​ ​supplementen?​ ​Zo​ ​ja,​ ​welke​ ​en​ ​waarom?

Ik neem weleens een eiwitrijke shakes na een pittige training voor spierherstel, maar ik vind het niet echt fantastisch lekker eerlijk gezegd. Wel ben ik een groot fan van eiwitrepen vooral omdat ik die zo makkelijk overal mee naartoe kan nemen en creatine natuurlijk.

Welke​ ​persoon​ ​inspireert​ ​jou?

Op dit moment kan ik niet 1 specifiek persoon noemen die mij inspireert, maar ik kijk met grote bewondering naar de grote crossfitvrouwen zoals Katrin Davidsdottir en Brooke Wells. Ik vind het echt ongelooflijk wat zij allemaal kunnen.

Als​ ​je​ ​nog​ ​maar​ ​één​ ​oefening​ ​zou​ ​mogen​ ​doen,​ ​welke​ ​zou​ ​dit​ ​dan​ ​zijn​ ​en​ ​waarom?

Cleans! By far is dit mijn favoriete crossfitoefening en dan vooral powercleans, want ik squat liever niet haha! Ik ben redelijk goed met deze oefening en ik vind het heel leuk om telkens een beetje in gewicht omhoog te kunnen gaan.

Wat​ ​is​ ​je​ ​favoriete​ ​qoute?

‘ The world is a book and those who not travel only read one page’ Deze quote spreekt mij aan omdat ik gewoon heel erg van reizen hou ( verklaart mijn baan ook wel een beetje denk ik haha) en er nog zoveel plekken op de wereld zijn die ik graag wil zien.

Welke​ ​3​ ​muziek​ ​tracks​ ​geven​ ​jou​ ​net​ ​dat​ ​beetje​ ​extra​ ​tijdens​ ​een​ ​workout?

Ik heb eigenlijk geen favoriete tracks, maar luister meestal gewoon naar de slam40 of de workout playlist op spotify.

Wat​ ​is​ ​je​ ​favoriete​ ​cheat​ ​meal?

Weer zo’n moeilijke keuze! Ik geloof eigenijk niet in cheat meals, want ik denk dat je gewoon alles moet kunnen eten als het maar in balans is, maar ik ben dol op pizza, hamburgers en ijs.

Wat​ ​is​ ​in​ ​jouw​ ​ogen​ ​de​ ​sleutel​ ​tot​ ​succes​ ​voor​ ​het​ ​bouwen​ ​van​ ​‘het’​ ​lichaam​ ​van​ ​je​ ​dromen?

Focus je niet alleen op het eindresultaat of een getalletje op de weegschaal, maar geniet vooral van de weg ernaartoe. Zonder plezier in trainingen verdwijnt de motivatie snel weet ik uit ervaring.

Wat​ ​voor​ ​tips​ ​zou​ ​je​ ​beginners​ ​mee​ ​willen​ ​geven?

Zoek een sport die je leuk vind zodat je de motivatie niet verliest! En zoek begeleiding als je net begint met krachttraining, zodat je oefeningen goed leert uitvoeren en niet met blessures komt te zitten.

Aan​ ​wie​ ​zou​ ​jij​ ​het​ ​interview​ ​stokje​ ​willen​ ​overdragen?​ ​Met​ ​wie​ ​zouden​ ​wij​ ​volgens​ ​jou​ ​een interview​ ​moeten​ ​doen?

Dit is misschien nog wel de moeilijkste vraag van allemaal haha want er zijn zoveel leuke en inspirerende mensen op instagram! Ik zou het wel leuk vinden om bv eens een hardloper aan het woord te laten zoals @running_wout die de marathon van Berlijn net gelopen heeftOm​ ​te​ ​beginnen,​

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>