februari 2021

0 reacties

Interview: Fit met Jip!

9 februari, 2021


In onze wekelijkse rubriek de fitte levensstijl van… zullen wij jullie elke maandag proberen te motiveren met een tof interview met iemand die zijn of haar leven in een positieve manier heeft weten te veranderen door middel van Fitness. Vandaag is het de beurt aan Jip. Je kan Jip kennen van haar Instagram account of haar eigen blog die ze twee jaar geleden begonnen is. Meer over Jip lees je hieronder!

Om te beginnen, wie ben je precies en wat doe je?
Ik ben Jip Sanders, een 22-jarige sportieveling met Brabantse roots. Momenteel studeer ik in Nijmegen waar ik met 3 andere meiden een appartementje deel. Al van kleins af aan ben ik bezig met sporten, fotograferen en schrijven. Twee jaar terug heb ik al mijn hobby’s samengepakt en ben ik een eigen blog begonnen. Ik schrijf over mijn sportervaringen, deel favoriete receptjes en schrijf over lifestyle. Op mijn instagramaccount @jipsanders post ik al mijn plaatjes!

Wanneer ben je begonnen met fitness en waarom?
Ik ben 2,5 jaar geleden begonnen met fitnessen. Ik wilde eens iets anders uitproberen en ontdekte dat mijn lichaam snel veranderde door middel van krachttraining en droog train. Sindsdien ben ik er niet meer mee gestopt en heb ik mijn eigen weg gevonden in het krachthonk.

Fitcode.nl, Fitness, Gezond, Afvallen, Jip sanders

Als je één fitness fabel mocht verbannen uit de fitness wereld, welke zou dit dan zijn?
Dat je als vrouw té gespierd wordt van krachttraining! Het verbaast me nog steeds dat mensen dit denken.  Als vrouw heb je nu eenmaal minder testosteron in je lichaam dan een man. Dus zulke spierballen als Arnold Schwarzenegger zul je als vrouw gelukkig (?) niet snel krijgen!

Hoe zorg jij ervoor dat je voeding in orde is? Hanteer je een schema of tel je de calorieën?
Ik hanteer geen voedingsschema en doe ook niet aan het tellen van calorieën . Ik vind het fijn om op gevoel te eten. Ik zorg voor een gezonde basis en eet daarbij gewoon wat ik lekker vind en waar ik zin in heb. Wat ik bedoel met een ‘gezonde basis’? Ik zorg ervoor dat ik voldoende koolhydraten, eiwitten en ‘gezonde’ vetten binnenkrijg. Ik probeer gevarieerd te eten en genoeg water te drinken.

Fitcode.nl, Fitness, Gezond, Afvallen, Jip sanders

Hoe ziet je trainingsschema eruit?
Op dit moment volg ik niet een bepaald trainingsschema.  Ik train ongeveer 3 keer in de week in het krachthonk en doe oefeningen die ik leuk vind, weer op basis van mijn gevoel dus. Naast de krachttraining doe ik ongeveer 2x in de week een cardio training. Zo loop ik regelmatig een rondje hard en doe ik wekelijks mee met een voetbaltraining en/of –wedstrijd.

Gebruik je supplementen? Zo ja, welke en waarom?
Ik gebruik af en toe een eiwitshake na mijn training. Op deze manier zorg ik ervoor dat ik als sportieveling genoeg eiwitten binnenkrijg. Ook maak ik regelmatig een havermoutje met eiwitpoeder. Omdat ik dit gewoon heel lekker vind! Ohja, Creatine is ook een supplement dat ik graag gebruik!

Fitcode.nl, Fitness, Gezond, Afvallen, Jip sanders

Welke persoon inspireert jou?
Ik heb niet één bepaalde persoon die mij inspireert. Daarentegen kan ik wel zeggen dat ik inspiratie haal van het Instagram platform, waar ik verschillende mensen volg.

Als je nog maar één oefening zou mogen doen, welke zou dit dan zijn en waarom?

Zonder twijfel: pull ups! Ik vind oefeningen met eigen lichaamsgewicht tof om te doen. Je merkt dat je na veel oefenen dat je sterker wordt. Wat mij weer motiveert om verder te oefenen.

Wat is je favoriete quote?


‘Life is like a photography we develop from the negatives.’

Ik vind dit een toffe quote omdat het aansluit bij een van mijn grootste hobby’s:  fotograferen. Ten tweede sluit het aan bij het feit dat ik balans heel belangrijk vind. Een balans tussen bijvoorbeeld een pizza met extra kaas en een bakje kwark met fruit, de balans tussen een zware benentraining een dagje Netflixen op de bank, de balans tussen hard werken en genieten… Je leert van je fouten en kan hierdoor een betere versie van jezelf worden.

Welke 3 muziek tracks geven jou net dat beetje extra tijdens een workout?
Op dit moment staan de volgende drie nummers bovenaan mijn playlist:

  • Trumpets – Sak Noel & Salvi ft. Sean Paul
  • Gimme gimme – INNA
  • You Don’t Know Me – Jax Jones

 

Wat is in jouw ogen de sleutel tot succes voor het bouwen van ‘het’ lichaam van je dromen?
Zoals ik eerder al zei, die balans! Ben niet te streng voor jezelf maar zorg voor een gezonde basis. Ik heb zelf ervaren dat je op deze manier al een heel eind komt!

Wat voor tips zou je beginners mee willen geven?
Train samen! Dan kun je elkaar aanmoedigen en elkaar helpen als je even niet weet hoe je een oefening moet uitvoeren. Op mijn blog www.jipsanders.com geef ik nog meer tips voor als je wilt beginnen met krachttraining!

Fitcode.nl, Fitness, Gezond, Afvallen, Jip sanders


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

You might also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>