Anne Schenkel
  • Home
  • /
  • Voedingstips
  • /
  • Welke Magere Kwark heeft de meeste eiwitten? Een handig overzicht!

Magere kwark is een ontzettend goede bron van eiwitten en tevens een van de goedkoopste eiwitbronnen die ja kan vinden. Als jij bezig bent met krachttraining weet je waarschijnlijk hoe belangrijk het is om voldoende eiwitten binnen te krijgen maar welke kwark heeft de meeste eiwitten?

Of jij droog wilt worden of juist spiermassa wil opbouwen, kwark is altijd een slimme toevoeging aan je dagelijkse voedingspatroon. Gemiddeld bevat zo’n 100 gram magere kwark namelijk al gauw 9 gram eiwitten en dat in ruil voor slechts 52 kcal. Even als vergelijking: dit is net zoveel als in een halve eiwitshake! Een bakje kwark van 500 gram bevat dus meer dan 2x zoveel eiwitten als een eiwitshake.

De populariteit van kwark is ook verschillende voedingsbedrijven niet onopgemerkt gebleven. Je ziet tegenwoordig steeds meer kwarksoorten in het supermarkt schap staan. Maar welke kwark kan je nou het beste eten? In dit artikel ontdek je een lijstje met de beste opties!

Welke magere kwark bevat de meeste eiwitten?

Hieronder vind je een handig overzicht met alle magere kwark soorten en hoeveel eiwitten er in de kwark zitten. Ook kijken we naar de goedkoopste en lekkerste soorten kwark

1. Arla Skyr naturel

De kwark met de meeste eiwitten per 100 gram is Skyr Ijslandse yoghurt van het merk Arla. Deze yoghurt/kwark bevat maar liefst 11 gram eiwitten per 100 gram. Daarnaast is de kwark romig van smaak maar bevat 0% vet. Het mooie van Skyr is dat deze in verschillende smaken te krijgen is. Zo heb je aardbei, honing en bosbessen varianten. Let wel op want deze varianten bevatten iets meer kcal.

Het nadeel van deze soort is dat hij relatief duur is. Voor een bakje van 450 gram betaal je al gauw zo €1,70,-. In vergelijking met andere kwark soorten is dit best aan de prijs. Desondanks is dit een goede gezonde optie, hieronder vind je de voedingswaarde per 100 gram.

Voedingswaarden Arla Skyr naturel:

SoortPer 100 Gram.
Energie269 kJ (63 kcal)
Vet0 g
Waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten4 g
Waarvan suikers4 g
Eiwitten11 g
Zout0.14 g

2. Magere kwark van Konings

Als je denkt dat elke magere kwark net zo romig en vol smaakt als die van Skyr dan kom je helaas van een koude kermis thuis. De naturel kwark van konings is namelijk een stuk zuurder en de structuur is ontzettend dik en hard.

Zelf eten we deze kwark eigenlijk nooit zonder het te mengen met wat fruit of nootjes omdat hij simpelweg niet lekker genoeg is. Verder hebben we gemerkt dat de kwark iets beter weg te krijgen is als je deze 3 uurtjes voor je het gaat eten uit de koelkast haalt. Hierdoor zal de structuur iets minder hard zijn waardoor je het makkelijker weg krijgt.

Zo dat was genoeg negativiteit voor nu. De kwark van konings heeft namelijk ook heel veel pluspunten. Zo bevat deze kwark maar liefst 9 gram ewit per 100 gram. Het mooiste van deze kwark moet wel de prijs zijn. Voor een bakje van 500 gram betaal je namelijk slechts 0,69 cent.

Wel bevat deze kwark relatief gezien iets meer suikers en 4 meer kcal dan de rest, dit is te overzien in onze ogen.

Voedingswaarden kwark konings:

SoortPer 100 Gram.
Energie269 kJ (57 kcal)
Vet0,1 g
Waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten5,5 g
Waarvan suikers5,5 g
Eiwitten9 g
Zout0.14 g

3. AH Magere Franse kwark (Huismerk)

Waarschijnlijk onze favoriete kwark op het gebied van smaak. Waar we andere kwarksoorten niet durven te eten zonder aan te mengen met iets anders is dat bij deze kwark geen probleem.

Deze kwark heeft een evenwichtige verhouding tussen een friszure smaak maar toch niet te zuur. Bovendien is deze kwark niet te waterig maar ook niet zo dik dat je lepel er in blijft hangen. Ook de prijs van deze kwark is goed. Voor een bakje van 450 gram betaal je namelijk zo’n 0,95 cent. Kortom, deze kwark bevat veel eiwitten en is daarnaast ook nog eens goed weg te krijgen.

Voedingswaarden AH Franse kwark:

SoortPer 100 Gram.
Energie269 kJ (55 kcal)
Vet0,1 g
Waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten4 g
Waarvan suikers4 g
Eiwitten9 g
Zout0.14 g

4. Milbona Kwark (Lidl)

Natuurlijk mocht een kwarksoort van de Lidl niet ontbreken in dit lijstje. Zelf zijn we vaak te vinden in de Lidl en vinden het een heerlijke supermarkt. Bij de Lidl verkopen ze Milbona kwark die prima voedingswaarden bevat. Zo bevat deze kwark 8,5 gram eiwit per 100 gram. De smaak van deze kwark is top en ook de structuur is prima. Voor een bakje van 500 gram betaal je voor deze kwark 0,69 cent. Prima optie dus!

Voedingswaarden Milbona:

SoortPer 100 Gram.
Energie269 kJ (52 kcal)
Vet0,1 g
Waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten4.6 g
Waarvan suikers4.6 g
Eiwitten8,5 g
Zout0.14 g

5. De Zaanse Hoeve Magere kwark

Deze kwark doet ons sterk denken aan de kwark van Konings die we eerder in dit lijstje beschreven. Het enige verschil is eigenlijk dat deze kwark iets minder eiwitten bevat.

Kwa smaak en structuur is deze soort bijna identiek aan die van Konings. Wanneer we kijken naar de prijs van deze kwarksoort zien we dat je voor een bak van 500 gram zo’n 0,69 cent betaald. Prima optie dus als je op een budget bent, of het de lekkerste is? Nee dat zeker niet.

Voedingswaarden Zaanse hoeve magere kwark

SoortPer 100 Gram.
Energie215 kJ (50 kcal)
Vet0,1 g
Waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten4 g
Waarvan suikers4 g
Eiwitten8.5 g
Zout0.14 g

6. Magere Franse kwark van Melkan

Naast de Franse Kwark van het Albert Heijn huismerk heb je ook nog de Franse Magere Kwark van Melkan. Wat ons betreft is deze bijna net zo lekker als die van de AH. Het enige verschil? De kwark van Melkan bevat 8,5 gram eiwit en 4,5 gram koolhydraten.

Het mooie van deze kwark is overigens wel dat je hem in meerdere supermarkten kan kopen aangezien het merk Melkan bijna overal verkocht wordt. Voor een bak van 500 gram betaal je momenteel 0,88 cent. Prima prijsje dus!

Voedingswaarden Melkan Franse kwark:

SoortPer 100 Gram.
Energie269 kJ (49 kcal)
Vet0,1 g
Waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten4.5 g
Waarvan suikers4.5 g
Eiwitten8.3 g
Zout0.14 g

Conclusie

Als geld niet belangrijk voor je is zouden we altijd voor de Skyr kwark gaan. Deze is simpelweg het lekkerste en bevat de meeste eiwitten. Speelt geld wel een rol? Kies dan voor de Franse Magere kwark van Albert Heijn of de kwark van de Lidl. In onze ogen is dit de beste optie aangezien ze relatief gezien de beste voedingswaarden hebben, het lekkerst smaken en de beste structuur hebben.

Lees tip: De meest Eiwitrijke groenten op een rijtje!

About the Author Anne Schenkel


Mijn naam is Anne Schenkel, voedingsdeskundige en diëtiste. Voeding en de invloed hiervan op het lichaam heeft mij altijd geïnteresseerd. Op het internet staan zoveel onwaarheden dat ik het als mijn persoonlijke missie zie om deze valse mythes weg te nemen en men van handige tips en betrouwbare informatie te voorzien.

>