Welke Magere Kwark heeft de meeste eiwitten? Een handig overzicht!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Voeding
  • /
  • Welke Magere Kwark heeft de meeste eiwitten? Een handig overzicht!

Magere kwark is een ontzettend goede bron van eiwitten en tevens een van de goedkoopste eiwitbronnen die ja kan vinden. Als jij bezig bent met krachttraining weet je waarschijnlijk hoe belangrijk het is om voldoende eiwitten binnen te krijgen maar welke kwark heeft de meeste eiwitten?

Of jij droog wilt worden of juist spiermassa wil opbouwen, kwark is altijd een slimme toevoeging aan je dagelijkse voedingspatroon. Gemiddeld bevat zo'n 100 gram magere kwark namelijk al gauw 9 gram eiwitten en dat in ruil voor slechts 52 kcal. Even als vergelijking: dit is net zoveel als in een halve eiwitshake! Een bakje kwark van 500 gram bevat dus meer dan 2x zoveel eiwitten als een eiwitshake.

De populariteit van kwark is ook verschillende voedingsbedrijven niet onopgemerkt gebleven. Je ziet tegenwoordig steeds meer kwarksoorten in het supermarkt schap staan. Maar welke kwark kan je nou het beste eten? In dit artikel ontdek je een lijstje met de beste opties!

Heb jij moeite om voldoende eiwitten binnen te krijgen? Goed nieuws!

Onlangs deden wij een uitgebreide Eiwitshake test. In deze test hebben we meer dan 20 verschillende eiwitshakes vergeleken op voedingswaarden, prijs, smaak, oplosbaarheid en ervaringen van consumenten. Benieuwd welke eiwitshake als beste uit de test is gekomen? Klik op de knop hieronder!

Hieronder vind je een handig overzicht met alle magere kwark soorten en hoeveel eiwitten er in de kwark zitten. Ook kijken we naar de goedkoopste en lekkerste soorten kwark.

1. MinusL lactosevrije magere kwark

MinusL lactosevrije magere kwark

De kwark met de meeste eiwitten per 100 gram is van het merk MinusL. Deze kwark bevat maar liefst 12,5 gram eiwitten per 100 gram. Daarnaast is de kwark romig van smaak maar bevat 0,3% vet.

Het mooie van MinusL is dat hij lactosevrije is. Hierdoor kunnen ook mensen met een lactose allergie deze kwark eten.

Het nadeel van deze kwark is dat hij in een bakje van maar 250 gram komt. Hierdoor zal je meerdere bakjes per week moeten halen als je het elke dag wilt eten. Desondanks is dit een goede gezonde optie, hieronder vind je de voedingswaarde per 100 gram.

Voedingswaarden MinusL Lactosevrije Magere Kwark:

SoortPer 100 Gram.
Energie297 kJ (70 kcal)
Vet0,3 g
Waarvan verzadigd0,2 g
Koolhydraten4,3 g
Waarvan suikers4,3 g
Eiwitten12,5 g
Zout0.08 g

2. Arla Lactofree kwark naturel

Arla Lactofree magere kwark

Op de tweede plek staat de Lactosevrije magere kwark van Arla. Net als de MinusL mager kwark is deze kwark ook gemaakt zonder lactose. Als jij een lactose intolerantie hebt is het van belang dat je kiest voor een lactosevrije kwark of een lactose vrije eiwitshake. 

De producten in deze kwark zijn gemaakt van gewone koeienmelk waardoor je van natuurlijke eiwitten, calcium, vitamines en mineralen binnen krijgt. Ideaal toch al die natuurlijke voedingsstoffen.

Met een verpakking van 450 gram kun jij er meerder bakjes uithalen. Je hoeft niet elke dag naar de supermarkt voor een nieuw bakje

Voedingswaarden Arla Lactofree kwark naturel:

SoortPer 100 Gram.
Energie264 kJ (62 kcal)
Vet0,2 g
Waarvan verzadigd0,1 g
Koolhydraten4 g
Waarvan suikers4 g
Eiwitten10,5 g
Zout0.12 g

3. Campina magere kwark naturel

Campina magere kwark naturel

De Campina magere kwark naturel is de eerste "normale" kwark die in de lijst staat. In deze kwark zit maar liefst 10,3 gram eiwitten per 100 gram.

Wij eten als mensen veel te veel suikers. Dit komt omdat er in bijna elk product suikers zitten. Bij deze kwark zit in vergelijking met andere kwarken/yoghurts veel minder suiker. Dus wil je minder suikers eten dan is dit zeker een goede optie.

Dit product is in 2 verpakkingen verkrijgbaar, een bak van 500 gram en een bak van 1 kilo. Die bak van 1 kilo is een voordeelpak. Het is voordeliger om deze voordeelpak aan te schaffen.

Voedingswaarden Campina magere kwark naturel:

SoortPer 100 Gram.
Energie238 kJ (57 kcal)
Vet0,1 g
Waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten2,8 g
Waarvan suikers2,8 g
Eiwitten10,3 g
Zout0.1 g

4. Arla Skyr naturel

Arla Skyr naturel

Op de vierde plek staat de yoghurt van Skyr. Deze yoghurt is perfect als jij niet van kwark houdt, maar toch de eiwitten wilt binnen krijgen. Dan is dit product perfect voor jou. Door dat het een yoghurt is hij lekker romig van smaak met 0% vet. Perfect tijdens de cut.

Houd je niet zoveel van de yoghurt zonder smaak? Geen probleem. De lijn van Arla Skyr is in allerlei smaken beschikbaar. Van de smaken vanille tot aardbei. Ontdek zelf welke smaak jij het lekkerste vindt. Maar let wel op in deze smaken zitten meer calorieën en suikers.

Voedingswaarden Arla Skyr naturel:

SoortPer 100 Gram.
Energie258 kJ (61 kcal)
Vet0 g
Waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten4 g
Waarvan suikers4 g
Eiwitten10 g
Zout0.14 g

5. Öing Magere Kwark

Öing Magere Kwark

Met de Öing Magere Kwark haal jij een kwark in huis die zeer goedkoop is vergeleken met de A merken uit deze lijst. Je zal vast wel denken omdat hij goedkoper is dat er minder eiwitten in zullen zitten. Dat is absoluut niet het geval met 10 gram eiwitten per 100 gram is het zeer terecht dat hij in deze lijst staat.

De prijs is wat lager omdat de smaak wat minder is. Het is niet het lekkerste wat je ooit zult gaan eten, maar in combinatie met iets erin maakt het al een stuk lekkerder. In het artikel 7 tips om je kwark lekker te maken laten we zien hoe je je kwark lekker kan maken.

Voedingswaarden Öing Magere Kwark

SoortPer 100 Gram.
Energie257 kJ (61 kcal)
Vet0,3 g
Waarvan verzadigd0,2 g
Koolhydraten4 g
Waarvan suikers4 g
Eiwitten10 g
Zout0.14 g

6. Biologisch Magere kwark naturel

Biologisch Magere kwark naturel

Op de laatste plaats staat de Biologisch Magere kwark naturel van de Albert Heijn. Met deze duurzame kwark kan jij met een extra goed gevoel genieten van je maaltijd.

Doordat er extra aandacht en inspanning door de boeren aan de koeien is geven. Deze kwark is een zeer goed product als jij toch dat duurzame gevoel wilt hebben voor een relatief goedkoop product. Doordat het een huismerk product is heb je veel eiwitten voor een lage prijs. Win-win lijkt ons.

Voedingswaarden Biologisch Magere kwark naturel:

SoortPer 100 Gram.
Energie225 kJ (53 kcal)
Vet0,1 g
Waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten3.5 g
Waarvan suikers3.5 g
Eiwitten9,5 g
Zout0.08 g

Conclusie

Als je de smaak niet uitmaakt en je wilt alleen zoveel mogelijk eiwitten dan raden wij zeker de MinusL Lactosevrije Magere Kwark aan. Wil jij toch wat meer smaak hebben en geld speelt geen rol dan raden wij de kwark van Campina en de yoghurt van Arla aan.

Deze twee zullen lekkerder smaken doordat er lactose in zitten. Zit jij niet zo ruim bij de kas dan raden we zeker de kwark Öing en Albert Heijn aan. Door er wat toe te voegen heb je nog steeds een lekkere maaltijd met veel eiwitten!

Naast het eten van magere kwark kan het kopen van een geschikte eiwitshake natuurlijk ook helpen om je totale eiwitinname te verhogen. 

Lees tip: De meest Eiwitrijke groenten op een rijtje!

Over de schrijver Anne Schenkel

Mijn naam is Anne Schenkel, voedingsdeskundige en diëtiste. Voeding en de invloed hiervan op het lichaam heeft mij altijd geïnteresseerd. Op het internet staan zoveel onwaarheden dat ik het als mijn persoonlijke missie zie om deze valse mythes weg te nemen en men van handige tips en betrouwbare informatie te voorzien.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>