48 Foodbloggers delen hun favoriete gezonde snacks en tussendoortjes!

Gezonde snacks of tussendoortjes kunnen nog wel eens lastig te vinden zijn. Veel repen of tussendoortjes die in de supermarkt te vinden zijn bevatten namelijk alsnog vaak veel calorieën en suikers. Bovendien zijn de snacks ook vaak redelijk duur, niet echt fijn voor de portemonnee dus. 

Wat je beter kan doen? Zelf je eigen gezonde snacks maken! We merken echter dat vele sporters het nog wel eens lastig vinden om deze gezonde recepten te vinden. Om die reden kwamen begin januari met een leuk idee.

Aangezien we zelf al tijden merken dat veel sporters het dus lastig vinden om lekkere gezonde tussendoortjes te vinden kwamen we op het idee om dit artikel te gaan schrijven. De insteek van dit artikel zou echter anders worden.

Voor dit artikel hebben we namelijk 48 verschillende foodbloggers gevraagd naar hun favorieten gezonde snacks of tussendoortjes. Al deze recepten hebben we vervolgens gebundeld tot dit artikel. We hopen jullie op deze manier weer wat nieuwe inspiratie te geven voor nieuwe snacks en tussendoortjes!:)

1. Vegan Fudge Sweet Potato Brownies

Ben jij dol op zoete aardappel en op chocolade? Dan is het recept van @bylulumay zeker iets voor jou! Het klinkt misschien als een gekke combinatie maar deze heerlijke brownies zijn zeker het proberen waard.

Ingrediënten:

  • 350 gram zoete aardappel 
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram  tarwebloem
  • 8 gram  bakpoeder
  • 50 gram  cacao
  • 150 gram medjoul dadels
  • 120ml kokosmelk
  • 2tl kaneel
  • 50 gram walnoten
  • eventueel 2el ahorn siroop
  • eventueel wat gesneden pure chocolade 

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Stap 2: Schil de zoete aardappels, snijd ze in kleine stukjes en kook ze voor 10 minuutjes totdat ze zacht zijn. 
Stap 3: Week de ontpitte dadels voor 5 minuutjes door ze in een kommetje met heet water te doen en snijd de alvast walnoten grof. 
Stap 4: Doe de zoete aardappel samen met de dadels in een kom en pureer dit tot een geheel (ik gebruik een staafmixer, maar als je een keukenmachine hebt doe je alles hier in). 
Stap 5: Voeg vervolgens het meel, de bloem, de kaneel, het cacao, het bakpoeder en de melk met kleine scheutjes toe en mix alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de walnootjes toe en eventueel nog wat ahorn siroop/chocolade als je het wat zoeter wilt hebben. 
Stap 6: Plaats de mix in een ingevette brownie vorm. Doe er eventueel nog wat kokosvlokken of walnoten op. Bak dit vervolgens op de onderste tree voor ongeveer 45 minuten in de oven. 

De brownies zijn goed als ze nog een beetje zacht zijn van binnen. Laat het afkoelen en verdeel ze in stukjes

Recept door:@bylulumay 

Mijn naam is Lulu en ik ben nu sinds een jaartje veganistisch wat inhoud dat ik helemaal geen dierlijke producten eet. Het bevalt mij onwijs goed; ik krijg er meer energie van, zit goed in mijn vel en bovendien geniet ik zoveel meer van al het lekkere eten! Mijn lievelings snack blijven toch de zoete aardappelbrownies; niet het origineelste receptje, maar wel eentje die bij iedereen in de smaak valt! Zonder geraffineerde suiker, op basis van natuurlijke materialen, helemaal vegan en gewoon mega mega mega lekker! 

2. Zelfgemaakte Havermout proteïnerepen

Zelfgemaakte havermout

Wij zijn dol op eiwitrepen. Het enige probleem is dat ze vaak redelijk prijzig zijn. Gelukkig zijn er ook alternatieven. Zo zou je zelf je eiwitrepen kunnen gaan maken. In dat geval zijn deze havermout proteïne repen van @culinea.nl zeker een aanrader. 

Het leuke van deze repen is dat je ze gelijk in grote hoeveelheden kan maken. Hierdoor heb je er dus een paar dagen iets aan. Ideaal toch?!

Lees tip: Waar zitten eiwitten in? Een lijst met 60 producten!

Ingrediënten (12 repen):

  • 130 gr havermout (rolled oats)
  • 40 gr kokosrasp
  • 55 gr walnoten
  • 175 gr Medjoul dadels
  • 1 schep proteïnepoeder
  • 2 el tahin
  • 2 el honing
  • 2-3 el water

Bereidingswijze:

Stap 1: Bekleed een cakeblik met bakpapier
Stap 2: Doe de havermout, kokosrasp en walnoten in de keukenmachine en hak dit fijn.
Stap 3: Voeg nu de dadels erbij en mix dit met de rest.
Stap 4: Doe als laatste de proteïnepoeder, tahin, honing en 2 eetlepels water erbij en mix tot het een soort droog deeg wordt. Lijkt het te droog doe dan nog 1 of 2 eetlepels water erbij.
Stap 5: Stort het mengsel in het cakeblik en druk dit goed aan.
Stap 6: Laat minimaal een uur in de koelkast opstijven voordat je het in 12 repen snijdt.
Stap 7: De repen zijn zeker 1-2 weken houdbaar in de koelkast.

Culinea.nl

Recept door:@culinea.nl

Ik ben foodblogger. Probeer gezonder te leven en te eten. Vandaar dat er wat 'gezondere' recepten op de blog komen te staan.

3. Mint Cacao Chip Smoothie Bowl

gezonde snacks healthyfoodbymila

De smoothiebowl is een van de nieuwste ontbijttrends. Het is een smoothie ​​​​die zo dik is dat je hem uit een kom kan eten met een lepel. En het leuke is, je kan eindeloos variëren met toppings en een waar creatief kunstwerk maken van elk recept.

Deze smoothie bowl van @Healthyfoodbymila mocht dan ook niet ontbreken

Lees tip: Calorieën Tellen? Alles wat je moet weten!

Ingrediënten:

  • ½ avocado
  • ¼ kopje amandelmelk
  • 1 eetlepel kokosnootboter
  • 1 eetlepel eiwit poeder
  • 1 bevroren banaan

Toppings:

  • Donkere Chocolade
  • Kokosvlokken
  • Granola
  • Cacao Nibs
  • Notenboter
  • Chia zaden

Bereidingswijze:

Stap 1: Voeg in een blender alle ingrediënten toe (voeg als laatste kokosnootboter toe) en meng goed.
Stap 2: Giet het in een mooi breed schaaltje, voeg de toppings toe en geniet ervan!

Recept door: @Healthyfoodbymila

Ik ben Milena healthy foodbloger en levensgenieter. Ik ben gek op sporten, koken en vooral op eten! Ik ben altijd op zoek naar de balans tussen gezond leven, ontspannen en genieten. Ik sta graag in de keuken om lekkere, makkelijke en gezonde recepten te maken 😋

4. Bananabread Choco

Bananabread

Kim van @foodhealthandhappiness is gek op Bananenbrood en bakt deze dan ook bijna iedere week! Ze vindt het heerlijk om te variëren met allerlei soorten fruit, stukjes chocolade, noten of appelmoes….

Lees tip: Waar zitten veel koolhydraten in? Een lijst met 60 producten!

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 100 gram speltmeel
  • 3 bananen (plus 1 extra voor bovenop)
  • 150 milliliter Hazelnut & Cacao Drink (andere drink of melk kan natuurlijk ook)
  • 125 gram dadels
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel Pumpkin Spice kruiden van Green Gypsy (of kaneel)
  • 2 theelepels citroen extract
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2: Voeg alle ingrediënten (behalve de rozijnen en 1 banaan) toe aan de keukenmachine en laat draaien tot je een egaal mengsel hebt. Voeg dan de rozijnen toe en mix deze met een lepel door het beslag.
Stap 3: Voeg het beslag toe aan een cakevorm. Pel de achtergehouden banaan en halveer deze in de lengte. Leg bovenop het beslag.
Stap 4: Bak het Banananbread af in de oven in zo’n 60 minuten.
Stap 5: Laat hem daarna even afkoelen en je kunt weer een hele week vooruit met dit lekkere tussendoortje of ontbijtje!

Foodhappiness

Recept door: @Foodhealthandhappiness

Mijn naam is Kim, founder van de blog Food Health and Happiness! Dit Bananabread-Choco is mijn favo gezonde tussendoortje omdat het lekker zoet is door de Banaan samen met de Dadels en Rozijnen en de Cacaodrink erin maakt het af! Een plakje vult goed als 11 uur tussendoortje!

5. Hüttenkäse mix met Amandel en Mango

Gezond Tussedoortje met ananas

Ken je dat gevoel dat je de koelkast moet leegmaken en allerlei restjes moet opmaken? Precies op die manier is dit recept van @vitanutritio ontstaan.

Dit maakt het echter niet minder lekker want deze combinatie is een waar geschenk uit de hemel!

Ingrediënten (1 portie):

  • 150 gram Hüttenkäse 
  • 25 gram amandelen
  • 50 gram ananas
  • Snufje peper

Bereidingswijze:

Stap 1: Snij de ananas in stukjes en doe dit samen met de Hüttenkäse , amandelen en peper in een bakje
Stap 2: Het lekkerst om even te laten staan zodat het vocht van de ananas door de Hüttenkäse trekt.

Vitanutritio

Recept door: @vitanutritio

Hoi allemaal! Mijn naam is Davien. De afgelopen jaren heb ik een passie ontwikkeld voor gezonde voeding en sport. Deze passie is uitgedraaid op een opleiding tot voedingsdeskundige. Ik heb dit recept gekozen omdat het een typische fitnesssnack is. 

6. Vietnamese Kipsalade

Vietnamese kipsalade

Evie van @eviekookt houdt ontzettend veel van de Aziatische keuken. Frisse, zoute, zure en zoute smaken in een perfecte balans. Met een beetje pit natuurlijk. De Vietnamese keuken is hier een mooi voorbeeld van. Een goede combinatie van pittige pepers, zoutige vissaus met een heerlijke umami smaak, het zoete van palmsuiker en het frisse van limoen 

Deze smaken gaan heerlijk bij een frisse salade van pure ingrediënten waar weinig mee is gedaan. Puur en vers. Een heerlijke knapperige Chinese kool met de zachte noedels en de malse kip. Door de kip alleen te koken in het eigen kookvocht en wat zout, blijft de heerlijke smaak van de kip behouden. Gewoon simpel en lekker, zoals kip hoort te smaken.

Deze kipsalade is ideaal als tussendoortje maar kan ook als lunch. Makkelijk te bewaren!

Ingrediënten (4 personen):

Salade:

  • 4 kippendijen
  • 0,5 chinese kool 
  • 1 winterpeen 
  • 1 komkommer 
  • 250 gram cherrytomaatjes 
  • 250 gram taugé 
  • 400 gram dunne rijstnoedels handjevol gezouten pinda's en cashewnoten verse munt

Dressing:

  • 6 el vissaus
  • 2 el limoensap 
  • 1 el palmsuiker of bruine basterdsuiker 
  • 2 el rijstazijn 
  • 1 teentjes knoflook 
  • 1 stukje gember
  •  1 rode peper

Bereidingswijze:

Stap 1: Kook de kippendijen ongeveer 15 minuten in gezouten water en trek met 2 vorken uit elkaar.
Stap 2: Snijd ondertussen de kool in dunne reepjes, de cherrytomaatjes in vieren, de komkommer in stukjes en rasp de wortel.
Stap 3: Bereid de dunne rijstnoedels zoals op de verpakking aangegeven in het water waarin je ook de kip hebt gekookt.
Stap 4: Maak de gember en de knoflook schoon, rasp ze vervolgens voor de dressing. Maak de rode peper schoon en snijd deze fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Stap 5: Verdeel de rijstnoedels over 4 kommen. Schep hier de groenten en de kip op. Verdeel de dressing over de kommen en garneer met de munt en gezouten pinda's en cashewnoten.

eviekookt

Recept door: @eviekookt

Ik ben Evie en ik houd heel erg van koken. Dus toen ik van baan switchte, heb ik mijn site opgezet en ben ik meer met eigen recepten gaan doen. Deze Vietnamese kipsalade is daar een mooi voorbeeld van. Ik kook namelijk met name Mediterraans en Aziatisch. Deze Vietnamese salade ziet er prachtig kleurrijk uit en de smaken hebben een mooie balans tussen zout, zoet en zuur. Een gerecht wat je makkelijk van tevoren kunt maken, bijvoorbeeld voor een lekkere lunch na het sporten.

7. Mueslirepen met chocolade

Deze repen van @lovetocookhealthy worden gezoet met bananen en ze hebben dan ook een beetje de smaak van bananenbrood. Ik maakte deze repen met melkchocolade, maar je kunt er natuurlijk voor kiezen om pure of witte chocolade te gebruiken. Ze hoeven maar 20 minuten in de oven en dan zijn ze al klaar.

Ingrediënten (10 repen):

  •  Twee rijpe bananen
  • 175 gram havermout
  • 35 gram ongezouten en ongebrande noten
  • Snufje zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 75 gram melkchocolade
  • Beetje beter of olie

Bereidingswijze:

Stap 1: Hak de nootjes klein en zet deze vervolgens even weg.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 20 minuten.
Stap 3: Prak de bananen in een kom en voeg vervolgens alle ingrediënten, behalve de chocolade, toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar.
Stap 4: Vet een kleine ovenschaal in met wat boter en stort het beslag in de schaal. Strijk het beslag glad en gelijk in de schaal en schuif de schaal in de oven. Bak het beslag 20 minuten in de oven, totdat de randjes beginnen te kleuren. De repen blijven zacht aan de binnenkant.
Stap 5: Haal dan de schaal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Stort de repen op een snijplank, draai om en snijd in repen.
Stap 6: Smelt nu de chocolade in een pan en schep in een boterhamzakje. Knip het puntje van het zakje en versier de repen met de chocolade. Laat volledig drogen en bewaar de repen in een afgesloten bak. Eet smakelijk!

Recept door: @Lovetocookhealthy

Ik ben Nicole en ik woon in de Randstad. Ik deel gezonde recepten op mijn site en af toe ook een cheat recept, omdat ik geloof in het 80/20 principe.Dit recept helpt je de middag doorkomen of is een lekkere snack na een intense workout.

8. Pindakaas Brownie taart

Cakepinda

Wauw, dat is het eerste wat we dachten toen we dit recept van @tishiiiii in onze mailbox ontvingen. Deze taart ziet er niet alleen super mooi uit. Hij is ook nog eens super lekker! Als jij een echte pindakaas lover bent mag je deze taart niet missen!

Lees tip: Teveel magnesium binnen krijgen, kan dat?

Ingrediënten:

  • 1 blik zwarte bonen 
  • 2 rijpe bananen 
  • 50 gram kokosyoghurt (dairy free) 
  • 50 gram kokosbloem 
  • 50 gram cacaopoeder 
  • 1 tl bakpoeder (10g) 
  • 50 gram gedroogde dadels 
  • Een scheutje amandelmelk 
  • 30 gram pindakaas 100% naturel 

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2: Doe de zwarte bonen in een zeef en spoel overvloedig met water. Laat vervolgens uitlekken.
Stap 3: Laat de dadels weken in een kom warm water voor minstens 1/2 uur.
Stap 4: Prak de bananen. 
Stap 5: Meng de bananen met de kokosyoghurt. Doe dit samen met de bonen en dadels in een stevige keukenmachine. Terwijl het geheel blend, voeg je een scheutje amandelmelk toe wat het proces zal vergemakkelijken.
Stap 6: Als laatste voeg je de bloem samen met het cacao- en bakpoeder toe. Ook hier is misschien wat amandelmelk nodig. Blend lang genoeg tot er geen stukjes meer zijn. 
Stap 7: Giet het geheel in een springvorm (diameter 23 cm) die vooraf is bekleed met bakpapier. Maak bovenaan 'een swirl' van pindakaas.
Stap 8: Bak vervolgens 40 minuten in de oven op 180 graden

Recept door: @tishiiiii

Toen FITCODE.NL me vroeg of ik graag met hen zou willen samenwerken, twijfelde ik geen seconde. Hun instagramfeed staat gevuld met de meest leuke inspo over alles wat gaat over fitness en voeding. Op hun website vind je nog meer informatie terug. Dit is hét platform om je kennis te verruimen op vlak van gezondheid. Fitness en voeding: euhm, dubbelcheck mijn dagelijkse bezigheid? Als ik niet te vinden ben in de sportschool, dan wel in de keuken of je betrapt me op het eten van iets lekkers. Ik ben dan ook als een gek aan de slag gegaan met de vraag naar het uitwerken van een gezond tussendoortje, wat uiteindelijk deze pindakaas brownietaart werd.

9. Healthy Chocolate Balls

Healthy chocolate balls

Een tussendoortje of een gezonde snack hoort in onze ogen gewoon lekker te zijn. Gelukkig dacht @happyhealthylieke daar hetzelfde over.

Deze heerlijke chocolade balletjes laten je het gevoel geven dat je aan het cheaten bent terwijl ze gewoon super gezond zijn! Bovendien zijn deze Chocolate balls ook nog eens Vegan & Glutenvrij!

Ingrediënten:

  • 400 gram dadels
  • 120 gram hazelnoten, wit raw 
  • 30 gram amandelmeel 
  • 1 tl vanille poeder 
  • 2 flinke el cacaopoeder (raw) 
  • Eventueel een scheutje water als het niet goed mengt

Bereidingswijze:

Stap 1: Doe de hazelnoten en dadels in een keukenmachine en mix dit tot een beslag.
Stap 2: Voeg de amandelmeel, vanille poeder en cacao toe aan het beslag en mix dit opnieuw.
Stap 3:  Mocht het niet goed mengen, dan kun je er voorzichtig een scheutje water aan toevoegen.
Stap 4: Maak je handen een beetje vochtig met water en rol het beslag tot balletjes.
Stap 5: Strooi de kokosrasp en de kleuren op bordjes en rol de balletjes hier in.
Stap 6: Zet ze even in de koelkast.
Stap 7: Nu mag je ze eten. Eet smakelijk en vergeet niet om er een foto van te maken en deze met mij te delen!

Heb je geen keukenmachine? Geen probleem! De noten kun je van te voren tussen een theedoek met een deegroller kapot slaan. Vervolgens kneed je de dadels fijn met je handen en meng je alles er doorheen.

happyhealthyleake

Recept door: @happyhealthylieke

Mijn naam is Lieke van het instagram account happyhealthylieke. Inmiddels ben ik al een aantal jaartjes bezig met een gezonde en gebalanceerde levensstijl. Op mijn account deel ik graag mijn passie voor (gezond) eten en lekkere recepten. De gezonde chocolade balletjes is een van mijn all time favorites als het gaat om gezonde snacks. Het is 100% natuurlijk, vegan en voedzaam. Dit recept deel ik dan ook graag met jullie! 

10. Banaan Rozijnen Cake

Deze banaan-rozijnencake van @ashleyrijnsburger is een voorbeeld van een ideaal tussendoortje. Het bevat zoveel goodness! Je kan meteen een voorraad maken en invriezen en het is super handig om mee te nemen! Anywhere & anytime wat mij betreft!

Ingrediënten (1cake = 10 plakjes):

  • 200 gram volkoren speltmeel 
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 25 gram rozijnen
  • 1 serving Whey Proteïne (23 gram) (Ik heb de Whey Perfection van Body & Fit gebruikt)
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Doe alle ingrediënten (behalve de rozijnen) in een grote kom.
Stap 3:  Mix alles tot een glad beslag.
Stap 4: Voeg de rozijnen door het beslag en meng het goed door elkaar.
Stap 5: Vet een cakeblik in en doe het beslag in de vorm.
Stap 6: Bak de banaan-rozijnencake in ongeveer 40-45 minuten gaar.

ashleyrijnsburger

Recept door: @ashleyrijnsburger 

Hi! Ik ben Ashley Rijnsburger, 24 jaar en sinds 2017 afgestudeerd als diëtiste. Voeding en levensstijl hebben altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Al van kleins af aan heb ik veel gesport. Ongeveer tien jaar lang heb ik op hoog niveau Atletiek gedaan. Tot op heden ben ik nog regelmatig in de sportschool te vinden. Ik doe hier een combinatie van krachttraining en cardio. De trainingen hebben pas optimaal effect als er ook op de voeding wordt gelet. Een belangrijk onderdeel zijn de tussendoortjes. Gezonde tussendoortjes bevatten relatief weinig calorieën, maar wel veel goede voedingsstoffen (eiwitten, gezonde vetten, vezels, vitaminen en mineralen).

11. Wortel Kokos Curry Soep

Een soepje is in onze ogen ook een prima gezonde tussendoortje. Hellen van het Instagram account @Hungryforhealth_dietiste dacht daar precies het zelfde over! 

Ingrediënten (1cake = 10 plakjes):

  • 150 gram prei
  • 1 grote ui
  • 1 kg wortel
  • 1,5 tot 2 liter water
  • 1 bouillonblokje
  • 150 ml kokosmelk
  • 3 el olijfolie
  • kruiden: curry, peper, zout

Bereidingswijze:

Stap 1:  Snijd de ui, prei in grove stukken.
Stap 2: Schil de wortel en snijd in grote stukken.
Stap 3:  Verwarm de olie en stoof eerst de ui en prei aan. Voeg na 5 minuten de wortelen toe en kruid met curry.
Stap 4: Overgiet de groenten met 1,5 liter water en voeg een bouillonblokje toe.
Stap 5: Mix de soep fijn en voeg nog water toe tot de gewenste dikte.
Stap 6: Kruid af met peper, zout en curry.
Stap 7: Voeg als laatste de kokosmelk naar smaak toe.

Hungryforhealth dietist

Hi, Ik ben Hellen, 26 jaar en eigenaar van Hungry for Health. Als diëtiste begeleid ik mensen naar een gezondere versie van zichzelf. Hierbij is een gezonde levensstijl die je levenslang kan volhouden het uitgangspunt. Zelf eet ik graag soep als tussendoortje omdat dit boordevol vitaminen zit en weinig calorieën levert. In deze soep heb ik kokosmelk gebruikt om een extra romig gevoel te geven daarnaast zorgt dit mee voor een verzadigd gevoel. be hungry, eat healthy, enjoy food ;). Liefs Hellen

12. Gezonde Pindakaas Wafels

Gezonde pindakaaswafels

Ben jij een echte Pindakaas fan maar kan je een wafel op z'n tijd ook wel waarderen? Dit je geluksdag! Deze Pindakaas wafels van @leukerecepten_nl MOET je proberen! Makkelijk te maken, mee te nemen en ontzettend lekker!

Lees tip: Mager vlees; wat zijn de beste soorten?

Ingrediënten (6 stuks):

  • 2 Bananen
  • 3 Eetlepels Pindakaas
  • 2 Eieren
  • 125 ml (amandel) melk
  • 150 gram speltmeel

Bereidingswijze:

Stap 1:  Doe de bananen in een keukenmachine en mix fijn samen met de eieren, pindakaas en melk. Mix dan nog kort het speltmeel en bakpoeder er door.
Stap 2: Verhit een wafelijzer en smeer in met een beetje olie of boter.
Stap 3:  Verwarm de olie en stoof eerst de ui en prei aan. Voeg na 5 minuten de wortelen toe en kruid met curry.
Stap 4: Schep wat van het beslag er in en bak in ca 4 minuten gaar. Lekker met nog wat extra warme pindakaas er over en/of plakjes banaan.

Heb je geen keukenmachine? Prak dan de bananen heel fijn met een vork en mix met een mixer of garde met de rest van de ingredienten.

leukerecepten

Recept door: @leukerecepten_nl

Mijn naam is Sandra van LeukeRecepten.nl en ik ben 32 jaar en woon in Eindhoven. Deze pindakaas wafels zijn voor mij een ideale snack want ik ben dol op pindakaas en ze vullen goed. Je kunt ze een aantal dagen bewaren en ook beleggen met bijvoorbeeld yoghurt en plakjes banaan. 

13. Perencake met speculaaskruiden en pecannoten

Perencake pecannoten

Deze cake van @feelgoodbyfood is een van de lekkerste cakes die ik tot nu gemaakt heb! Zowel de structuur als de smaak.

De cake heeft een heerlijke, smeuïge structuur door de combinatie van spelt- en amandelmeel. De peer maak de cake cake zoet en smaakvol. De pecannoten zorgen voor een lekkere bite.

Wat dacht je van een wandeling op zondag en dan thuiskomen en genieten van een kop koffie of thee, mét een dikke plak van deze perencake?

Ingrediënten (1 cake):

  • 100 gram volkoren speltmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 50 gram roomboter (of kokosolie)
  • 120 ml plantaardige melk
  • 1 peer
  • 1 Eetlepel speculaaskruiden
  • 1 zakje baking soda
  • Sap van kwart citroen
  • Snufje zout
  • 50 gram pecannoten

Bereidingswijze:

Stap 1:  Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef het meel. Meng in een kom het meel, speculaaskruiden en zout. Meng in een andere kom de eieren luchtig en meng met een garde de boter en melk erdoor.
Stap 2: Roer vervolgens voorzichtig de baking soda en citroensap erdoor. Giet de inhoud bij de kom met meel en meng met een garde tot een beslag. Spatel nu de pecannoten door het beslag.
Stap 3:  Schil de peer en snijd in dunne plakken.door het beslag. Vet een cakeblik in met boter of kokosolie en giet hier het beslag in. Verdeel de plakken peer verticaal in het deeg.
Stap 4: Zet de cake in het midden van de oven en bak in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de cake goed afkoelen.

Recept door: @feelgoodbyfood

Ik ben Chantal, blogger van de gezonde en vegetarische foodblog Feelgoodbyfood. Een lekkere en gezonde foodblog met artikelen, hotspots, tips én makkelijke, lekkere en gezonde(re) recepten. Ik hou van tussendoortjes! Vooral wanneer je ze zelf maakt. Deze perencake past helemaal bij deze tijd van het jaar. Een heerlijke smeuïge cake met plakken peer, pecannoten en speculaaskruiden. Een geweldige combinatie! En de cake is ook nog eens heel makkelijk om te maken. Lekker bij een kop koffie of thee op een koude regenachtige dag. En je huis gaat er zo lekker van ruiken…

14. Pompoencake

pompoencake

Deze cake van @salt_and_orange is een heerlijk tussendoortje. Liefst nog iets warm. Pompoen is dan misschien wel iets meer voor de herfst, maar past wat mij ook betreft prima bij de winter. En gezien ik nog een pompoen had liggen besloot ik een cake te maken.

Deze cake is nog gezond ook. Geen extra suiker toegevoegd. Al denk ik dat het wel heerlijk smaakt als je wat vanillesuiker toevoegd. Maar die keuze kan je zelf maken.

Ingrediënten (12 plakjes):

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 400 gram pompoen (blokjes)
  • 4 kleine eieren
  • 1 kopje blanke rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 flinke theelepel speculaaskruiden
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • roomkaas naturel
  • scheut honing
  • Snufje zout
  • gehakte hazelnootjes

Bereidingswijze:

Stap 1:  Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de stukjes pompoen tot ze zacht zijn. Laat de pompoen afkoelen en pureer ze dan. Ik hield ze iets grof.
Stap 2: Mix dan alle ingrediënten (behalve de ingrediënten voor de topping) door elkaar tot een beslag. De rozijnen spatel je erop als laatste doorheen.
Stap 3:  Doe het beslag in een cakeblik en bak de cake in ongeveer 45 minuten af.
Stap 4: Laat de cake afkoelen.
Stap 5: Meng de roomkaas met een scheut honing.
Stap 6: Als de cake is afgekoeld smeer je een laagje roomkaas/honing erop en maak het af met gehakte nootjes.

salt_and_orange

Recept door: @salt_and_orange

Ik ben Tamara, mijn grote passies zijn reizen, fotografie en koken. Omdat ik een fit lichaam belangrijk vind, probeer ik zo vaak mogelijk gezond te eten. Dit recept bevat een heerlijk tussendoortje en vult goed. Zodat je er weer even tegenaan kunt.

15.Boerenkool-salade met appel, rozijnen en fetakaas

homemadechefsnl

Op zoek naar een lekkere winterse salade als tussendoortje? Deze frisse boerenkoolsalade van @homemadechefs.nl mag je dan absoluut niet missen!

Ingrediënten (4 personen):

  • 70 gram rozijnen
  • 1 flesje bier
  • 50 gram suiker
  • 300 gram boerenkool (gewassen)
  • 2 appels ( in blokjes)
  • 50 gram pecannoten (gehalveerd) 
  • 1 sinaasappel 
  • 1 eetl honing 
  • 2 eetl olijfolie 
  • Peper en zout (Naar smaak)
  • Zonnebloemolie
  • 4 Eetlepels fetakaas

Bereidingswijze:

Stap 1:  Kook de rozijnen in het bier en de suiker, tot het geheel wat stroperig wordt. Laat daarna afkoelen.
Stap 2: Houdt 2 handjes boerenkool apart, de rest van de boerenkool blancheer je in ruim kokend water met voldoende zout. Als de kool zacht word kun je hem afgieten en afspoelen met koud water. Laat heel goed uitlekken.
Stap 3:  Pers de sinaasappel uit. Kook het sap met de honing kort op. Laat dit weer koelen. Maak er een dressing van door er 2 eetlepels olijfolie en peper en zout doorheen te kloppen.
Stap 4: Frituur de boerenkool die je achtergehouden had in zonnebloemolie op 170’C. Dit zorgt voor een lekker krokant contrast in de salade. Als de boerenkool niet meer bruist en donkergroen kleurt kun je hem uit de olie halen en laten uitlekken en na zouten. Dit duurt ongeveer 30 seconden tot een minuut.

Homemadechefs

Recept door: @homemadechefs.nl

Home Made Chefs (HMC) is een nieuwe foodportal met alleen kwaliteitcontent. Elke dag leuke nieuwe recepten met voor ieder wat wils. Leuke tips, filmpjes en recepten. Dit recept is een heerlijk recept, zonder vlees maar in de hoofdrol boerenkool. Deze kool wordt op een andere manier gebruikt als je zou verwachten. 

16.Homemade Granola Bars

granola bars

Ben jij dol op granola bars? Deze heerlijke huisgemaakte granola bars van @pauline_fitcuisine moet je zeker proberen!

Deze granola bars bevatten havermout waardoor ze ervoor zorgen dat je langer een verzadigd gevoel zal ervaren. Ideaal voor bij het droog trainen dus aangezien vezelrijke voeding ervoor zorgt dat je minder snel naar snacks grijpt!

Ingrediënten

  • 250 gram havermout. 
  • 150 gram noten en zaden 
  • 150 gram dadels. 
  • citroen schil 
  • 1,5 eetlepels kaneel 
  • 100 gram honing 
  • 4 eetlepels water.
  • 4 eetlepels kokosolie 

Bereidingswijze:

Stap 1:  Meng alle ingrediënten en spreid het uit op een bakplaat
Stap 2:  Bak ongeveer 45 minuten op 175 ° C en snijdt in mooie repen.
Stap 3: Houd ze tijdens het bakken goed in de gaten, wanneer je oven een beetje heter is dan de mijne, zullen ze verbranden.

pauline

Recept door: @Pauline_fitcuisine

Al jaren worstel ik met mijn prikkelbare darm. Ik kwam tot de ontdekking dat ik enorm veel producten niet kan handelen. Inmiddels heb ik hier mijn volledige levensstijl op ingericht. Ik heb een enorme liefde ontwikkeld voor koken en bakken en deel mijn visie en recepten nu op Instagram. 

17.Mini kersenkwarktaartjes!

Deze Mini kersenkwarktaartjes van @healthyfoodie_manon zien er niet alleen heerlijk uit, ze zijn het ook!:) 

Eiwitrijk voedsel is top voor krachtsporters en laat deze kwarktaartjes nou net barsten van de eiwitten!

Ingrediënten:

  • 6 glutenvrije haverkoekjes (Albert Heijn)
  • 1 EL kokosolie, gesmolten
  • 240 gram Go on plantaardige kwark (Alpro)
  • 10 kersen, ik gebruikte bevroren kersen die ik eerst heb laten ontdooien maar verse kun je uiteraard ook gebruiken
  • 3 gelatine blaadjes

Bereidingswijze:

Stap 1:  Maal de koekjes bijna helemaal fijn in een een keukenmachine of blender. Roer er de gesmolten kokosolie doorheen en verdeel het mengsel over de bodems van de muffinvorm. Druk goed aan en zet de vorm in de koelkast zodat de bodempjes hard kunnen worden.
Stap 2:  Pureer met een staafmixer 6 kersen met een heel klein scheutje water.
Stap 3: Week je de gelatine blaadjes 5 minuten in koud water en verwarm ondertussen de kwark al roerende in een steelpannetje. Let op! Niet laten koken!
Stap 4: Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg toe aan de warme kwark en roer goed tot de gelatine helemaal is opgelost. Verdeel de kwark over de vormpjes
Stap 5: Schep in elk vormpje een lepeltje gepureerde kersen en roer het er een beetje doorheen. Druk in elk vormpje nog een kers. Zet de vorm terug in de koelkast en laat de taartjes minstens 2 uur opstijven.
Stap 6: Als het goed is kun je ze nu voorzichtig uit de siliconen vormpjes wippen of ga eerst nog even voorzichtig met een mesje langs de rand.

Recept door: @healthyfoodie_manon

Ik ben Manon, 33 jaar (thirtylicious).en sinds een aantal jaar een beetje een healthfreak. Daarom ben ik maart 2015 een eigen blog te begonnen. De recepten die ik post zijn uit eigen hand. Of ergens anders gevonden maar waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. Meestal omdat ik of niet alles in huis heb of omdat ik het zelf anders lekkerder vind. Daarnaast houd ik van variatie én staat mijn brein nooit stil als het om eten gaat!

18. Skinny Chocolade Cake

Skinny Chocolade Cake

We all love chocolate! Maar niet van de enorme hoeveelheid calorieën die daarin zit. Deze cake van @zonderfratsen smaakt naar chocolade, is voedzaam doordat de basis bestaat uit cannellinibonen. Dit zijn witte kidneybonen die in elke bekende supermarkt verkrijgbaar zijn. Ik gebruik de cannellinibonen van Jumbo eigenmerk, die hebben heel fijne voedingswaarde. De cake is lekker luchtig, maar toch ook smeuïg. Ideaal als je cravings hebt naar chocolade. Nog beter met een beetje pindakaas erop, want chocolade en pindakaas maken het leven beter. Belangrijk is ook te vermelden dat de voedingswaarde top zijn, kijk maar….

 Voedingswaarde voor de hele cake:626 kcal, 11 g vet, 38 g koolhydraten, 25 g vezels, 81 g eiwit.

Lees tip: Hoeveel Koolhydraten per dag om af te vallen?

Ingrediënten:

  • 1 blik Cannellinibonen van 420 g
  • 4 Eiwitten (140 g)
  • 125 ml Magere melk
  • 50 g Eiwitpoeder met chocolade- of vanillesmaak
  • 30 g Cacao
  • 30 g Steviala Ery-Pure of een beetje van een ander zoetmiddel
  • 3 g Bakpoeder

Bereidingswijze:

Stap 1:  Bekleed een cakevorm met bakpapier. Dit recept bevat nauwelijks vet. Wanneer je er voor kiest de cakevorm in te vetten in plaats van bakpapier te gebruiken is de kans groot dat de cake moeilijk uit het bakblik komt. Bakpapier heeft dus zeker de voorkeur.
Stap 2:  Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 3: Kiep het blikje cannellinibonen leeg in een zeef en spoel de bonen goed af met koud water. Laat even uitlekken en doe ze in de keukenmachine met alle overige ingrediënten. Maal dit alles tot een glad geheel en schenk het in de cakevorm.
Stap 4: Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 30 minuten gaar. Iedere oven is anders, dat maakt het lastig de baktijd aan te geven. De cake is gaar wanneer deze aan de bovenzijde begint te scheuren.
Stap 5: Laat de cake buiten de oven afkoelen voor je hem aansnijdt.

zonderfratsen

Recept door: @zonderfratsen

Hoi! Mijn naam is Emily, 36 jaar oud (ja, best oud al!) en ik houd van bakken en koken. Dit is mijn werk, mijn hobby, mijn passie! Omdat ik een echte smulpaap ben en van veel eten houdt, maar wel in shape wil blijven, ontwikkel ik recepten die allemaal lekker, simpel en verantwoord zijn. Dit recept is typisch een Zonder Fratsen recept. Makkelijk om te maken, heel fijne voedingswaarde en erg lekker!

19. Pumpkin Spice Bars

Raw Vegan Pumpkin Spice bars

Deze 'Pumpkin Spice Bars' van @anne_travel_foodie zijn de perfecte snack voor tijdens de herfst of wintermaanden. Het mooie van deze snack is dat je ze in grote hoeveelheden kan bereiden. Vervolgens snijd je deze repen in kleine stukjes waardoor je er meerdere dagen plezier van kan hebben! Bovendien zijn deze repen onzettend makkelijk en snel bereiden. Ohja, ze zijn natuurlijk ook super lekker!:)

Ingrediënten:

  • 10 Dadels
  • 30 gram Amandelen
  • 50 gram Pecannoten
  • 2 el koek- en Speculaaskruiden
  • Drupje vanille extract

Bereidingswijze:

Stap 1:  Mix alle ingrediënten in een keukenmachine totdat je fijne kruimels hebt.
Stap 2:  Druk het mengsel in een ijsklontjesvorm om vierkantjes te krijgen. Je kunt natuurlijk ook een cakeblik of ander bakblik gebruiken als je een andere vorm wil. Je maakt ongeveer 8 blokjes van dit recept.
Stap 3: Stop de speculaasblokjes ongeveer twee uur in de koelkast. Daarna kan je ze in een bakje meenemen voor onderweg. 

annetravelfoodie

Recept door: @anne_travel_foodie

Anne deelt graag gezonde, vegetarische recepten. Al haar snacks zijn suikervrij en vele zijn ook vegan. Deze Speculaas bites zijn ook helemaal vegan. 

20. Havermout Kwarkbolletjes

Havermoutkwarkbolletjes

Dit is een recept waar @foodaholicnl en wij heel blij mij zijn! Deze bolletjes zijn dan ideaal om mee te nemen als extra tussendoortje en daarnaast zijn ze gewoon super lekker. Ze vullen goed en zijn ook nog eens gezond. Als je ze maakt blijven ze ongeveer 4 dagen lekker in de koelkast, maar ik vries ze zelf altijd in en haal ze dan de avond ervoor uit de vriezer. Dat gaat ook erg goed!

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram rozijnen
  • 1 eetlepel bakpoeder 
  • 250 gram vanillekwark 
  • Snufje zout
  • 250 gram havermout
  • Halve eetlepel kaneel
  • 2 eieren

Bereidingswijze:

Stap 1:  Verwarm de oven voor op 180 graden
Stap 2: Wel de rozijnen zo’n 10 minuten in water.
Stap 3: Doe alle ingrediënten (ook de rozijnen) in een kom en meng goed door elkaar.
Stap 4: Maak er 12 bolletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. 
Stap 5: Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. 

Recept door: @foodaholicnl

Hi, ik ben Daniëlle en op mijn foodblog Foodaholic.nl deel ik mijn passie voor lekker eten. Soms gezond, soms totaal niet gezond. Deze kwarkbolletjes maak ik vaak in het weekend. Ze zijn ideaal om mee te nemen en vullen goed. Zo ga ik minder lopen snaaien. 

21. Bloemkoolburgers

Deze koolhydraatarme bloemkoolburgers van @patricia_koolhydraatarm mag je niet missen! Het mooie van deze hamburger is dat hij ideaal is als tussendoortjes. Bovendien is deze burger makkelijk te bewaren en mee te nemen. Wil je de burger extra lekker maken? Voeg dan een beetje mayonaise toe!

Ingrediënten:

  • 150 gram bloemkoolrijst
  • 2 eieren
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel Kurkumapoeder(kerriepoeder kan ook heel goed)

Bereidingswijze:

Stap 1:  Meng de ingrediënten met elkaar en bak er 4 mooie burgers van. That’s it
Stap 2: Heb geduld, ook met omdraaien, maar doe intussen geen andere dingen naast het bakken van de burgers. Ze willen redelijk snel aanbakken door de kaas en dat is natuurlijk zonde. En ja, ik spreek uit ervaring, ik deed er wel andere dingen bij….gelukkig was ik nog op tijd. Niet op het hoogste vuur bakken wil natuurlijk ook wel helpen. ; )

Mijn naam is Patricia Pinkster en ik wil graag deze koolhydraatarme bloemkoolburgers met jullie delen. Zelf eet ik sinds 2015 koolhydraatarm, omdat ik graag wilde afvallen. Intussen ben ik 70 kilo afgevallen en voel ik me beter dan ooit. Wat begon als een dieet is intussen een levensstijl geworden. En waar ik ooit een hekel had aan koken, vind ik het nu juist ontspannen en daag ik mezelf graag uit met het ontdekken van nieuwe recepten. Vandaar ook dit recept. Heel eenvoudig, want dat is wel zo prettig, maar ontzettend lekker.

22. Messy Chocolate-Chip-Cookie Pancakes

Gezondereceptjes Messy chocolate cookies

Oh my gosh… DEZE PANNENKOEKJES WAREN ZO LEKKER! @gezondereceptjes stond in haarkeukenkastjes te kijken en besloot met alle ingrediënten die ze niet vaak gebruikt een receptje te maken. Die moeten ook op toch! Dit resulteerde in dit fantastische recept!

Lees tip: Gezonde vetten, waar zitten die in?

Ingrediënten:

  • 1 Banaan
  • 1 ei
  • 200 ml soja melk
  • 6 el teff bakmeel
  • 1 el (chai) cacao poeder
  • shotje cookie's flavour
  • kokosolie om in te bakken
  • Toppings: Muesli, Gepofte Teff, Pindakaas, Amandelpasta, eiwitkoekjes

Bereidingswijze:

Stap 1: Doe alle ingrediënten in de blende en mix tot een glad geheel.
Stap 2: Verwarm de kokosolie in een pan en schep vervolgens met een lepel het beslag in een pan. Elke pannenkoek bestaat uit ongeveer 1-2 el beslag, het zijn dus redelijk kleine pannenkoekjes!
Stap 3: Draai ze om wanneer de bovenkant belletjes begint te blazen en leg ze vervolgens als ze klaar zijn – allebei de kanten ongeveer 3 min – op een bord.
Stap 4: Top met toppings naar keuze!

Recept door: @gezondereceptjes

Hoi! Mijn naam is Maartje, ik ben 20 jaar en ben al zo’n 5 jaar bezig met gezond eten, bewust leven en instagrammable ontbijtjes delen. Dit receptje is een van mijn favoriete! Iedereen kent pannenkoeken, maar deze zijn next leven & super instagram waardig!

23. Boekweitmeel koekjes met dadels

Trood

Deze koekjes zijn gemaakt van @trood.nl van boekweitmeel: een glutenvrij meelsoort en licht verteerbaar. Boekweit is overigens geen graansoort, maar een plant!

Het bevat veel fosfor, magnesium, kalium en antioxidanten. Een ander voordeel van boekweit is dat het laag staat op de Glycemische index. Dat betekent dat boekweit je bloedsuikerspiegel niet te snel laat stijgen.

Lees tip: Waar zit magnesium in?

Wanneer dit wel gebeurt, krijg je hoge pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel en heb je snel weer trek. Ook kan het zorgen voor meer vet.

Bij boekweit is dit dus niet het geval. De smaak van boekweit is krachtig en nootachtig. Je moet er misschien even aan wennen, maar lekker is het zeker.

Onderstaande koekjes worden gezoet met dadels en zijn volledig glutenvrij en ook nog eens veganistisch. Geschikt dus voor iedereen! En hoe leuk is de stempel op deze koekjes? Dat maakt de koekjes natuurlijk nog lekkerder;).

Ingrediënten:

  • 120 gram boekweitmeel
  • 60 gram dadels
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 zakje baking soda
  • 25 ml amandelmelk

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2: Doe alle ingrediënten in een blender/mixer en mix tot een deeg.
Stap 3: Haal het deeg uit de mixer en maak er een bal van. Is het deeg te nat? Voeg dat nog wat meer meel toe. Is het te droog? Voeg dan een scheutje amandelmelk toe.
Stap 4: Leg het deeg op wat vershoudfolie en leg het andere vel vershoudfolie hier over heen (nu blijft het deeg nergens aan plakken). Rol het deeg goed uit tot ongeveer een halve centimeter dik.
Stap 4: Steek nu met een koekjesvorm één voor één de koekjes uit.
Stap 5: Leg de koekjes op de bakplaat en druk de koekjesstempel goed in het deeg. Je kunt de koekjes ook zonder stempel afbakken.
Stap 6: Bak de koekjes in 15 minuten af. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen.

Tip:
 * Heb je geen ronde koekjesvorm? Gebruik dan een koffiekopje ondersteboven of maak balletjes van het deeg en druk plat. De koekjes worden nu iets minder mooi rond, maar even lekker.
* Heb je geen deegroller? Vul dan een flesje water en gebruik dit als deegroller!

trood.nl

Recept door: @trood.nl

Hi, mijn naam is Jill, de blogger achter Trood! Er staan 2 dingen hoog op mijn lijstje waar ik heel blij van word: mooie reizen en lekker én gezond eten. Een combinatie hiervan is natuurlijk helemaal geweldig! Onder lekker en gezond versta ik: geen of zo min mogelijk e-nummers, kleur-, geur- en smaakstoffen, toegevoegde (geraffineerde) suikers of andere niet natuurlijke zaken. Alles het liefst zo puur en gevarieerd mogelijk! Op mijn blog deel ik mijn reisschema's, tips over voeding, de lekkerste recepten en de beste hotspots.

24. Poke Rijstewafel

We kennen allemaal wel de pokebowl, toch? Ken je echter ook de Poke Rijstewafel van @foodfromclaudnine

De ingrediënten die je in een pokebowl terug vindt maar dan op een rijstwafel. Dit is ook nog eens super snel gemaakt want je hoeft niets te bakken. Het enige waar je even op moet letten is dat je goeie tonijn koopt. Ik heb mijn tonijn op de markt bij de visboer gekocht.

Ingrediënten:

  • 4 rijstwafels
  • 200 gram komkommer
  • 200 gram tonijn
  • 1 avocado
  • 20 gram mayonaise
  • 5 gram wasabipasta
  • 5 gram sesamzaad

Bereidingswijze:

Stap 1: Pel de avocado en prak fijn
Stap 2: snij de komkommer en de tonijn in blokjes
Stap 3: Rooster de sesam en meng de mayo met de wasabipasta
Stap 4: Smeer de rijstwafels in met avocado, beleg met tonijn en komkommer en doe als laatste nog wat wasabimayonaise eroverheen.

foodfromclau

Recept door: @foodfromclaudnine

Ik maak graag makkelijke gerechten die er wel indrukwekkend uitzien! Dit recept vind ik daar een voorbeeld van. In plaats van een pokebowl maken kan je gewoon alle ingredienten op een rijstewafel doen! Het ziet er super uit én ik super makkelijk.

25. Chocolade Kwarkcake

Ja hoor, weer een recept voor kwarkcake, oepss. Ditmaal van @tiffskitchenx .

Deze cake is super gezond en kan je er een lekkere dikke plak van nemen. en misschien wel het aller belangrijkste, deze cake is super makkelijk om te maken. Geen mixers of andere apparaten nodig. Een kom, garde, cakevorm en oven is genoeg! Binnen 5 minuten staat je gezonde en heerlijke kwarkcake in de oven

Ingrediënten:

  • 100 Gram eiwit (eiwit van 3 eieren)
  • 500 Gram magere Franse Kwark
  • 40 gram kokosmeel
  • 30 gram speltmeel
  • 5 gram psylliumvezels
  • 40 gram Sweet choco van greensweetstevia
  • 40 gram whey (chocolade
  • 1 TL bakpoeder
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

Stap 1:  Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe nu alle ingrediënten in een kom en mix dit met een garde goed door elkaar. Stap 2: Zodra het een egaal beslag is, kan het beslag in een ingevette cakevorm.
Stap 3: De cake gaat voor 55-60 minuten in de voorverwarmde oven. En klaar is je cake! (een kind kan de was doen, toch?)

tiffskitchen

Recept door: @tiffskitchenx

Ik ben Tiffany, 21 jaar en kom uit de Betuwe. Afgelopen september heb ik mijn koks diploma gehaald en werk nu als kok in een heel leuk bedrijf. In mijn vrije tijd sta ik thuis ook heel veel in de keuken en maak ik graag lekkere en gezonde recepten. Waaronder dit heerlijke recept, een smeuïge chocolade kwarkcake. 

26. Proteïne havermout koekjes met pure chocolade

Bakken.met.Marieke

Als er één ding is waar wij geen genoeg van kunnen krijgen dan is het wel Havermoutkoekjes! Deze heerlijke eiwitrijke havermoutkoekjes met pure chocolade van @bakkenmetmarieke is dan ook zeker een aanrader als je op zoek bent naar een gezonde snack.

Deze koekjes heb je binnen no-time op tafel staan en zijn bovendien goed te bewaren. Ook barsten deze koekjes van de vezels!

Ingrediënten:

  • 75 gram havermout (50 gram daarvan tot havermeel geblend) 
  • 30 gram eiwitpoeder chocolade 
  • Halve theelepel bakingsoda
  •  1 ei
  • 1 theelepel honing
  • 15 gram gesmolten kokosolie 
  • Theelepel kaneel 
  • 25 gram 85% pure chocolade
  • 20 gram gehakte hazelnoten

Bereidingswijze:

Stap 1:  Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Blend 50 gram havermout tot havermeel en smelt ondertussen de kokosolie.
Stap 3: Voeg alle ingrediënten samen en kneed het tot een bal.
Stap 4: Maak er 9 koekjes van en bak ze in 15 minuten af.

bakkenmetmariek

Recept door: @bakkenmetmarieke

Hey! Mijn naam is Marieke, een Eindhovense die sinds 7 jaar in Lelystad woont. Sinds ik moeder ben, sta ik meer in de keuken maar begin ik het zelfs leuk te vinden! Dat had je me drie jaar geleden nóóit horen zeggen 😁

27. Homemade Energy Bars

heerlijkehappen_energyboost

Op zoek naar een lekkere (gezonde) energie booster? Deze homemade energy bars van @heerlijkehappen zijn dan zeker de moeite waard!

De bars zijn prima te bewaren in een afgesloten bakje of zakje. En je kunt ze natuurlijk ook invriezen per stuk. Zo heb je altijd een voorraadje liggen. In ieder geval een goede boost voor de renners èn slot conclusie ook nog eens: Heerlijk Happen!

Ingrediënten:

  • 80 gr dadels
  • 4 el pindakaas
  • 50 gr cranberry's
  • 1 tl vanille
  • 40 gr kokosrasp
  • 20 gr havermout
  • 60 gr zonnebloem/pompoenpittenmix
  • Wat extra kokosrasp voor op de reepjes ( voor ongeveer 10 stuks) 

Bereidingswijze:

Stap 1:  Meng de dadels, pindakaas, cranberry’s , de vanille en kokosrasp en havermout in je keukenmachine tot er een soort deeg ontstaat.
Stap 2: haal het deeg uit de machine en doe in een kom , voeg de pittenmix erbij en kneed ze door het deeg.
Stap 3: neem een uitsteekvorm erbij en leg een vel bakpapier op een snijplank. Duw het deeg in de vorm en maak een reepje van ongeveer 1 tot 1,5 cm dikte.
Stap 4: strooi wat kokosrasp op de reepjes en leg ze een nachtje in de koelkast. Bewaar ze in de koelkast of vries ze per stuk in. 

Recept door: @heerlijkehappen

Ik ben Francine 38 en moeder van een dochter. Mijn foodblog Heerlijke Happen gaat vooral over lekker en gezond eten. Af en toe een snack moet kunnen. Dit recept maakte ik voor mijn man die graag hardloopt. Een heerlijke homemade energybar.

28. Gevulde aubergine rolletjes

gevulde aubergine

Deze gevulde aubergine rolletjes van @romanaswitzer.nl zijn lekker op elk moment van de dag!

Deze rolletjes zijn ideaal als jij koolhydraat arm probeert te eten en zijn daarnaast makkelijk mee te nemen!

Ingrediënten (2porties):

  • 70gr gele ui fijngesneden 
  • 2 teentjes knoflook geperst 
  • 300gr gewassen bladspinazie fijngesneden 
  • 2 aubergines in de lengte gesneden in plakken van 0,5 cm 
  • 100gr ricotta 
  • 75gr verkruimelde feta
  •  30gr ghee om de aubergine in te bakken, peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze:

Stap 1: Fruit de ui en de knoflook in een koekenpan aan met de ghee. Voeg de spinazie toe. Laat volledig slinken en draai het vuur uit, laat iets afkoelen.
Stap 2: Verhit nog wat ghee in de pan en bak de plakken aubergine aan beide kanten totdat ze beginnen te verkleuren. Grillen geeft hierbij het mooiste effect! En als je echt voor gemak wilt gaan, gebruik je een Schep de ricotta, de feta het peper en zout in een kom.
Stap 3: Voeg de spinazie toe en roer goed door. Schep een royale eetlepel van de ricotta-spinazie vulling op een plak gegrilde of gebakken aubergine en rol deze op. Herhaal tot je alle plakken gebruikt hebt. 

Recept door: @Romanaswitzer.nl

Ik ben Orthomoleculair Therapeut en ervaringsdeskundige! 40kg blijvend afgevallen. Nu help ik andere vrouwen naar een slanker, fitter en gezonder leven! Ik begeleid mensen met een koolhydraatarme en keto leefstijl. Via een EMB-test (bloedtest) kijken we eerst waar we aan moeten werken en vandaaruit gaan we aan de slag. Ik heb net een boek uitgebracht: La Dolce Vitaal! Met meer dan 80 koolhydraatarme en glutenvrije recepten. Dit heerlijke recept komt daar vandaan. Koolhydraatarm eten is niet moeilijk en heel lekker, enjoy!

29. Plantaardige Carrotcake met frosting

De exacte woorden van @manouk.moves haar vriend na het proeven waren; ‘Wow dit is zo lekker! Hier zou ik zo €4,- voor betalen in een koffietentje’. Dat klinkt wel heel goed toch? Manouk is zelf ook enorm fan van deze carrot cake! Hij is zonder toegevoegde suikers en zoetstoffen, de suikers en zoetigheid komt volledig uit het fruit wat er in zit.

Waar wacht je nog op? Ga lekker bakken!

Ingrediënten:

  • 200 gram meel (ik heb havermout vermalen tot meel)
  • 200 gram wortel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 flinke hand rozijnen
  • 1 flinke hand pompoen pitten
  • 1 flinke hand gedroogde papaja in stukjes gesneden (of ander gedroogd fruit wanneer je geen papaja hebt.
  • 3 bananen
  • 1 zakje bakpoeder
  • 5 zachte dadels
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 kleine eetlepel kokosmeel

Bereidingswijze:

Stap 1:  Doe het meel, de bakpoeder en de kaneel in een beslagkom. Voeg hier de rozijnen, papaja en pompoen pitten aan toe
Stap 2: Roer het goed door elkaar. Rasp, of vermaal de wortels en voeg dit toe aan het beslag. Pureer de bananen met een staafmixer of prak ze met een vork. Voeg hier voor het gemak een scheutje water of amandelmelk aan toe.
Stap 3:  Roer de banaan puree door de rest van het beslag. Vet een springvorm in, verdeel het beslag in de vorm en zet dit voor ongeveer 45 minuten in de oven. Let op! Dit kan per oven verschillen dus controleer na 30 minuten even of hij al gaar is.

Wanneer de taart klaar is maak je de frosting. Pureer de dadels samen  met de amandelmelk in een blender. Roer hier later nog een lepel kokosmeel doorheen zodat de frosting wat dikker wordt. (kokosmeel neemt vocht op).

In plaats van amandelmelk en kokosmeel kun je ook gewoon plantaardige yoghurt gebruiken, dit is al dikker van zichzelf. Verdeel de frosting over de taart en versier hem zoals je wilt. Bijvoorbeeld met geraspte wortels!

Recept door: @manouk.moves

Ik ben Manouk en ben sinds een aantal jaren bezig met fitness en voeding. Via mijn blog wil ik laten zien dat gezond ook lekker is. Dit is een van mijn favorieten, en hij is helemaal vegan. Zo draag je bij aan je gezondheid èn het milieu!

30. Banana Breakfast Muffins

Dol op banaan en dol op muffins? @Jen_VeganFitGirl combineert het beste uit twee werelden! Deze overheerlijke Ontbijt bananen muffins moet je proberen. Snel te bereiden en makkelijk mee te nemen. Bovendien bevatten deze muffins slechts 206 calorieën! 

Ingrediënten:

  • 180 gr volkoren spelt meel of (glutenvrije) havermeel
  • 30 gr gebroken lijnzaad 
  • 30 gr hennepzaak
  • 1 tlp bakpoeder
  • ½ tlp Himalaya zout
  • ½ tlp baking soda
  • 1 ½ tlp appel of witte wijn azijn
  • 4 grote overrijpe bananen
  • 2 etl kokosolie – gesmolten
  • 4 medjool dadels - ontpit
  • 50 gr gehakte pecan noten (of andere noten)
  • 50 gr pure chocolade (Ik gebruik Lindt 78% chocola)

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven 170 graden)
Stap 2: Vet het bakblik in met gesmolten kokosolie of gebruik muffin vormpjes
Stap 3: Wel de dadels in heet water
Stap 4: Mix in de keukenmachine de ‘natte’ ingrediënten (bananen, dadels en gesmolten kokosolie) tot een glad beslag zonder klontjes
Stap 5: .Meng in een aparte beslagkom de ‘droge’ ingrediënten: de bloem, lijnzaad, hennepzaad en bakpoeder
Stap 6: In een klein bakje of glaasje meng je de baking soda, zout en azijn. Let op het gaat schuimen, dit is goed!
Stap 7: Meng nu de natte en de droge ingrediënten en voeg als laatste het baking soda mengsel toe. Let op dat je niet te lang mixt!
Stap 8: Voeg als laatste – met een houten lepel – de gehakte pecan noten en stukjes chocola toe aan het beslag
Stap 9: Verdeel het beslag over de 12 muffin vormpjes
Stap 10: Bak de muffins in het midden van de oven voor 25 minuten – draai de bakvorm halverwege om
Stap 11: .Geniet ervan!

Recept door: @Jen_VeganFitGirl

Mijn naam is Jenneke en sporten, gezonde voeding, koken en voornamelijk bakken is altijd al mijn passie geweest. Ongeveer drie jaar geleden – na een ernstige blessure – ben ik plantaardig gaan eten en ben ik mij nog meer gaan focussen op gezonde voeding en sporten. Hiermee heb ik mijn chronische blessure onder controle gekregen! Vorig jaar ben ik mijn Instagram account en website begonnen om mijn ervaring, mijn workout motivatie en lekkere en gezonde gerechten en recepten te delen. Deze banana breakfast muffins zijn een van mijn favorieten! 

31. Gezonde Spekkoek Muffins

Hoe mooi zou het zijn als je spekkoek kan eten zonder je hier schuldig over te voelen? Dankzij @multiculturalvegetarian wordt dit realiteit!  Deze heerlijke, gezonde spekkoek muffins. Nee, het zijn geen muffins met allemaal laagjes (misschien komt die nog), maar het zijn wel muffins met de heerlijke smaak van die goddelijke spekkoek. Ze vullen goed en zijn daarom ook heel erg geschikt als ontbijt. Loopt het water je al in de mond?

Lees tip: Hoeveel eiwitten in een ei? Het verrassende antwoord!

Ingrediënten:

  • 250 gram amandelmeel
  • 20 gram speltmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 mespuntjes vanillepoeder
  • 2 el speculaas- en koekkruiden
  • 4 tl kaneel 2 tl nootmuskaat
  • 2 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl kardemompoeder
  • 6 el geraspte kokos
  • 300 ml havermelk
  • 50 gram kokosolie
  • 2 eieren
  • 10 Medjool dadels snufje zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 graden.
Stap 2: Vet de muffinvorm in of gebruik papieren muffinvormpjes en doe deze in de muffinvorm.
Stap 3: Doe alle droge ingrediënten (amandelmeel, speltmeel, bakpoeder, vanillepoeder, speculaas- en koekkruiden, kaneel, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, kardemompoeder, geraspte kokos en de snuf zout) in een kom en meng dit met een lepel goed door elkaar.
Stap 4: Ontpit de dadels en hak deze in de keukenmachine fijn. Voeg deze vervolgens toe aan de droge ingrediënten.
Stap 5: Klop in een ander kommetje de eieren los met de havermelk en kokosolie. Voeg ook dit toe aan de andere ingrediënten.
Stap 6: Mix vervolgens alles tot een mooi beslag. Blijft het beslag te droog of dik? Schenk er dan een extra beetje havermelk bij.
Stap 7: Verdeel nu het mengsel over de muffinvormpjes.
Stap 8: Zet de muffins in de oven en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar. Dit kun je controleren door met een satéprikker in de muffins te prikken. Komt de satéprikker er droog uit? Dan zijn je gezonde spekkoek muffins gaar.

Laat (als het je lukt) de muffins nog wel even afkoelen voordat je ze proeft. 

Tip: Wil je de muffins eten als ontbijt? Vries de muffins dan in en haal er een avond van tevoren één (of meer) uit en leg deze in de koelkast. Op een drukke ochtend hoef je dan niet veel tijd te besteden aan je ontbijt. 

multiculteralvegetarian

Wauw ik mag onderdeel zijn van een artikel van Fitcode.nl met allemaal foodbloggers. Hoe leuk is dat als ‘groentje in de foodbloggers-wereld’. Je kent mij namelijk nog niet. Ik ben Demi en ik combineer twee van mijn grootste passies in de blog www.multiculturalvegetarian.com. Zoals je al een beetje kan raden, gaat mijn blog over reizen en het lekkerste vegetarische eten van waar dan ook ter wereld. Dit is niet altijd gezond eten, maar ook gezonde voeding vind ik ontzettend belangrijk. Dit recept is één van mijn favoriete gezonde muffinrecepten. Deze muffins zijn lekker vullend en daarmee ideaal als snack, maar ook als ontbijt. Enjoy!

32. Healthy carrotcake – zonder geraffineerde suiker

gezonde cake carrot

Judith van @judith_ikeetvrij is net als ons dol op zoetigheid.  Dit overheerlijke recept van Judith moet je een keer proberen. Het mooie van deze Gezonde Carrotcake is dat hij geen geraffineerde suiker bevat, ook is de taart gezoet met dadels.

Judith zelf zegt het volgende over dit recept: "Ik vind hem zelf verbazend lekker! Ik heb het mezelf wel weer makkelijk gemaakt met de keukenmachine. Sinds ik moeder ben geworden, haal ik toch een stuk vaker de keukenmachine uit de kast voor taarten. Tja.. de smaak blijft hetzelfde! Ook lekker als ontbijtje."

Lees tip: Hoeveel eieren per dag is gezond? Het verrassende antwoord!

Ingrediënten:

  • 1 sinaasappel
  • 3 eieren
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 3 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 gram wortels
  • 120 gram dadels (ongeveer 12 stuks)
  • Minder kan ook als je niet van al te zoet houdt!
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram walnoten in stukjes en extra voor de garnering
  • 100 gram creamcheese (je hebt ook light)
  • 1 tl honing
  • Ingevette taartvorm van 20 cm (dit is een kleine vorm)

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden;
Stap 2: Rasp de sinaasappel. Gooi de sinaasappel niet weg, deze heb je nodig voor de frosting;
Stap 3: Meng de sinaasappelrasp, eieren, zonnebloemolie, kaneel en bakpoeder. Mix dit mengsel 1 minuut;
Stap 4: Vermaal of rasp de wortels en voeg bij het beslag;
Stap 5: Vermaal de dadels met het amandelmeel in de keukenmachine en voeg toe aan het beslag;
Stap 6: Voeg de walnoten toe aan het beslag;
Stap 7: Meng het beslag (met een lepel) en verdeel over de taartvorm;
Stap 8: Bak de taart in 45 minuten gaar. 
Stap 9: Maak de forsting: meng de creamcheese met 2 tl sinaasappelsap en de honing. Laat de taart minimaal 1 uur afkoelen en verdeel de forsting over de taart. Ik gebruik light creamcheese, dan blijft de frosting wat zacht, maar niet minder lekker!

Recept door: @judith_ikeetvrij

Ik ben Judith, moeder van 2 jonge kids. Houd van bakken, ik eet glutenvrij, ik ben gek op taart maar wil wel zo gezond mogelijk eten. Vandaar deze gezonde carrotcake. De taart is glutenvrij en zonder geraffineerde suikers. Dus lekker om te snacken en je hoeft het niet bij 1 stukje te laten. 

33. Healthy Vegan Nutella

Gezondenutella

Nutella.. wie is er niet dol op? Voor @Lennaomrani is chocolade haar favoriete guilty pleasure, dus maakte zij deze gezonde vegan Nutella ter vervanging. Hiermee kan je jezelf iets minder voelen als je zin in hebt in soepstengels met chocopasta:)

Ingrediënten:

  • 250 gram voorgekookte kikkererwten
  • 50 gram cacaopoeder
  • 6 zachte Medjool dadels
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 1 el notenpasta (ik gebruikte sesampasta)
  • 100 ml water
  • Een snufje zout
  • optioneel voor de zoetekauwen onder ons: een paar druppels vloeibare stevia

Bereidingswijze:

Stap 1: Ontpit de dadels en laat ze eventueel even weken in wat warm water.
Stap 2: Meng alle ingrediënten, behalve het water, in een keukenmachine, of mix het met een staafmixer in een kom.
Stap 3:Voeg water toe tot je de juiste structuur en dikte hebt. Je kunt de pasta zo stevig maken als jij wilt!
Stap 4: Niet sterk genoeg? Voeg dan nog wat extra cacaopoeder toe!

Recept door: @lennaomrani

Hi, ik ben Lenna en ik ben een echte foodie! Dol op lekker en gezond eten (het grootste gedeelte van de tijd). 

34. Vezelrijke Poffertjes

Als kind was Lisa - beter bekend als @thehealthfoodinnovator  - al dol op poffertjes en dat is eigenlijk altijd zo gebleven. Normaal gesproken worden ze gemaakt van bloem, en daar ben is Lisa inmiddels niet zo dol meer op. Vandaar dit vezelrijke receptje voor poffertjes, met maar liefst 13,6 g vezels per portie. Zo wordt die vezelrichtlijn behalen ineens heel makkelijk, of niet dan?

Ingrediënten:

  • 30 g volkoren
  • (spelt)meel of havermeel
  • 1,5 el kokosmeel
  • 1 eiwit
  • 50 ml amandelmelk
  • 2 tl honing
  • Een snufje zout
  • Eventueel een beetje bakpoeder

Bereidingswijze:

Stap 1: Meng alle bovenstaande ingrediënten in een kom
Stap 2:Verwarm een poffertjespan op op het fornuis en zorg er voor dat de pan een beetje ingevet is met olie.
Stap 3: Giet het beslag in de rondjes van de pan. Probeer ze met een vork af en toe wat te bewegen. Wanneer ze makkelijk los komen van de pan kun je ze omdraaien.
Stap 4: Bak ze vervolgens nog een paar minuutjes, tot ze gaar zijn.

Recept door: @thehealthfoodinnovator

Mijn naam is Lisa en ik ben een laatstejaars Food Innovation student met een passie voor koken die de wereld graag een stukje gezonder maakt met innovatieve gezondheidsconcepten op het gebied van food. Dit omdat ik van mening ben dat hulp achteraf te laat komt, de gevolgen van ongezond eten zouden voorkomen moeten kunnen worden door het aanbod aan voedsel en het delen van de kennis die beschikbaar is. Op mijn blog ‘The Health Food Innovator’ deel ik producten (en reviews), recepten en concepten die de gezonde keuze leuker en makkelijker te maken. Vandaar deze lekkere en vezelrijke poffertjes, want van vezels mogen we allemaal wel wat meer eten! Deze snackportie bevat 6,8 gram vezels voor minder dan 200 kcal. Verdubbel het recept en je hebt een perfect ontbijt of perfecte lunch. 

35. Healthy Muffins

Op zoek naar een gezond muffin recept? Probeer deze heerlijke muffins van @Miss.nutrition dan eens! Gemakkelijk te bereiden en ontzettend lekker!

Ingrediënten:

  • 2 Eieren
  • 2 bananen
  • 70 gr boter
  • 200gram amandelmeel
  • halfzakje bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koekkruiden
  • snufje zout
  • el honing
  • Amandelschaafsel
  • Zonnebloempitten

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een muffin vorm klaar of muffin papiertjes.
Stap 2: Prak de bananen in een kom. Smelt de boter in een pan.
Stap 3: voeg de gesmolte boter en de andere ingredienten bij de geprakte baanen en mix alles goed door elkaar tot een glad mengsel.
Stap 4: doe de mix in de vormpjes en top ze met amandelschaafsel en zonnebloempitjes. stop ze voor ongeveer 25 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen en smullen maar!

miss nutrition

Recept door: @miss.nutrition

Naast mijn interesse voor voeding en sport vind ik fotografie ook erg leuk en zet ik mijn recepten graag op de foto. Zo deel ik ze op socialmedia en zet ik ze op mijn website. Deze carrotcake is mijn favo taart. zonder suiker en zonder olie of boter!

36. Blueberry Vanille Muffins

blueberry vanille muffins

Blueberry vanille muffins was voor @lijfliefde.nl een go-to snack uit de supermarkt toen ze lang geleden nog op de middelbare school zat. Zo fietste ze elke dag een uur heen, en een uur terug. Ze kocht wel eens blueberry vanille muffins in de supermarkt wanneer ze nog extra honger had op weg naar huis. Om weer eens wat oude tijden te herleven, besloot ze een recept te maken voor deze heerlijke muffins. Dit recept is goed voor 6 muffins, enjoy!

Lees tip: Op zoek naar gezonde chips? Dit zijn de 8 beste opties!

Ingrediënten:

  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram volkoren meel
  • 2 rijpe bananen
  • 2 medium eieren
  • 100 gram verse blauwe bessen (ingevroren kan ook
  • 1 zakje baking soda
  • 2 theelepels vanille aroma

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Stap 2: Neem een muffinblik waar 6 muffins in kunnen. Spray deze in met bakspray wanneer je geen muffin vormpjes gebruikt. Wanneer je muffin vormpjes wilt gebruiken kun je de bakspray achterwege laten.
Stap 3: Wanneer je blauwe bessen uit de vriezer gebruikt: zet de bevroren blauwe bessen in een bakje op het aanrecht zodat ze kunnen ontdooien.
Stap 4:Prak de bananen tot een gladde massa, voeg hierna de eieren en de vanille aroma toe.
Stap 5: Wanneer de eieren goed door de bananen gemixt zijn voeg je de droge ingrediënten toe: de making soda, volkoren- en amandel meel, en het snufje zout. Als allerlaatste gaan de blauwe bessen erbij: die schep je rustig door het beslag heen.
Stap 6:: Giet het beslag in de muffinvormpjes.
Stap 7: Zet het muffinblik met het beslag voor 15 minuten in de oven. Na deze 15 minuten zijn de muffins gaar. Je kunt bij twijfel een sate prikker in het midden van de muffin steken: komt deze er nat uit dan is hij nog niet gaar.

lijfliefde

Recept door: @lijfliefde.nl

Ik ben Lian van de blog lijfliefde.nl. Ik vind het belangrijk om mensen op weg te helpen naar een gezonde levensstijl, en daarom passen daar ook verantwoorde snacks tussen. Ik vind muffins een van mijn favoriete snacks waarmee je zowel hartig als zoet kunt combineren.

37. Appel Venkel Salade met bramen en hazelnoten

Deze salade van @nutritionallou is heerlijk licht, verfrissend en super makkelijk in elkaar te zetten. Daarnaast gaat dit recept goed samen met het warmere weer dat op komst is. Verras en verwen je smaakpapillen met deze nieuwe combinatie!

Ingrediënten:

  • 2 Stengels selderij
  • 1 Granny Smith
  • 1 Venkel
  • handje bramen
  • paar blaadjes verse munt
  • 75 gram hazelnoten
  • 1 el dijon mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Hak de hazelnoten iets kleiner en rooster ze in een pan op gematigd vuur. De hazelnoten zijn klaar als ze een mooie goudbruine-look hebben.
Stap 2: Snij de selderij, venkel en Granny Smith in (flinter)dunne plakjes (gebruik eventueel een mandoline). Hak de muntblaadjes klein.
Stap 3: Dressing. Mix alle ingrediënten voor de dressing goed door met een vork of staafmixer (extra gladde dressing).
Stap 4: Meng de salade samen met de dressing. Voilà, Enjoy!

louise

Recept door: @nutritionallou

Hi, mijn naam is Louise! Mijn missie is het delen van heerlijke gluten- en zuivelvrije recepten gecombineerd met een snufje voedingswetenschap. Ik geloof in de kracht van gezonde voeding voor een gezond lichaam. Deze salade is een heerlijk verfrissend tussendoortje, licht, lekker om te knabbelen en bomvol gezonde voedingsstoffen. Easy-to-Prep, een perfecte snack om je 10am of 4pm honger te stillen. 

38. Zoete Aardappel brownies

zoete aardappel brownies

Heb je weleens zoete aardappel brownies gebakken? Zo niet, dan moet je dit echt snel doen! Wat waren deze brownies van @fitandfoodloverbylinda  lekker zeg! Kan je je nog herinneren dat je vroeger bij het maken van een cake het liefst het beslag uit de kom wilde likken? Dat had ik bij dit beslag dus ook. Ik bleef maar proeven, voordat de brownies de oven in gingen

Ingrediënten:

  • 400 gram zoete aardappel
  • 100 gram medjoul dadels
  • 80 gram havermout
  • 50 gram eiwitpoeder
  • 1 el cacao poeder
  • 1 el kokosolie
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • snufje zout
  • 1 flinke hand ongebrande ongezouten noten (40 gram)
  • 2 el appelstroop
  •  1el gekookt water
  • 1 klein handje ongebrande ongezouten noten

Bereidingswijze:

Stap 1: Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Kook ongeveer 15 min in een pannetje, totdat de aardappel zacht is. Giet het water af en laat ongeveer 20 minuten afkoelen.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 180graden en bekleed een brownievorm met bakpapier.
Stap 3: Smelt de kokosolie, ontpit de dadels en snijd in kleinere stukken. Voeg dit samen met de ahornsiroop en zoete aardappel toe aan je keukenmachine en maal tot een glad beslag.
Stap 4: Roer in een andere kom de droge ingrediënten door elkaar met een spatel. Voeg de natte ingrediënten toe en meng tot een egaal beslag.
Stap 5: Hak de noten grof en roer door het beslag.
Stap 6: Stort het beslag in de vorm en schuif voor ongeveer 40 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de brownie gaar is.
Stap 7: Laat de brownie 10 minuten in de vorm afkoelen en vervolgens verder op een rooster.
Stap 8: Meng voor de topping de appelstroop en het gekookte water met elkaar. Smeer dit over de afgekoelde brownie uit en strooi er vervolgens wat grof gehakte noten over.

fitandfoodloverbylinda

Recept door: @fitandfoodloverbylinda

Linda, 32 jaar uit Portugaal. In het dagelijks leven werkzaam als docent wiskunde. Sinds een jaar of vijf maak ik ieder weekend een tussendoortje voor de rest van de week. Dit ben ik gaan doen om minder geraffineerde suikers te eten. Langzamerhand ben ik steeds vaker groenten gaan verwerken in de tussendoortjes, zoals deze zoete aardappel brownies. Zoete aardappel heb ik altijd wel in huis, dus een ideale basis voor een tussendoortje. De zoete aardappel maakt deze brownie zo smeuïg, dat je de suiker en grote hoeveelheid chocolade helemaal niet mist.

39. Gezonde snickers

gezonde snickers

Snickers zijn heerlijk! Het enige probleem? Dat ze vaak barsten van de kcal! Gelukkig heeft @Teasandgreens.be een recept bedacht waarbij je op een verantwoorde manier toch kan genieten van een (gezonde) snicker op z'n tijd!  

Ingrediënten:

  • 150 gram ontpitte dadels
  • 125 gram chocolade pindakaas
  • 175 gram ontpitte dadels
  • 2 el kokosvet

Bereidingswijze:

Stap 1: Mix de noten en dadels fijn in de keukenmachine of blender. Voeg dan een snuf zout toe en mix nog even goed.
Stap 2:. Verdeel het mengsel over de bodem van je taartvorm en druk vervolgens goed aan met een lepel. Als bakvorm neem je eentje waarvan de bodem los kan of bakpapier in de bakvorm leggen dan is het achteraf makkelijker om de healthy snickers te snijden.
Stap 3: Mix vervolgens de ingrediënten voor de vulling goed door elkaar.
Stap 4: Verdeel dit mengsel over de bodem. Zet ze nu voor een halfuurtje in de vriezer.
Stap 5: Smelt chocolade en schenk dit over de inmiddels hard geworden ‘snicker’. Zet nog even terug in de vriezer voor een uurtje.
Stap 6:. Laat even ontdooien voordat je de healthy snickers in stukjes snijdt.
Stap 7:.. Bewaar de healthy snickers in de koelkast of vriezer.

Recept door: @teaseandgreens.be

Ik ben Sanne, 28 jaar en voedingsdeskundige. Ik werk in een afslankinstituut en begeleid mensen naar een gezondere levensstijl!

40. Amandel rabarber cakejes

Deze Amandel Rabarber Cakjes van @Queens_ns_kitchen.nl moet je proberen! Heerlijk, snel te bereiden en bovendien makkelijk om mee te nemen! 

Ingrediënten:

  • 160 gram amandelmeel
  • 3 Eieren
  • 350 gram ongezoete rabarber compote (of ongezoete)
  • 1 Eetlepel zoetstof om mee te bakken
  • 1 Eetlepel puur vanille extract

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden
Stap 2:. Vul de bakplaat alvast met silicone cupcake vormpjes en zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Stap 3: doe de eieren samen met het zoetstof en vanille extract in je mengkom en klop dit 5 minuten op de hoogste stand luchtig.
Stap 4: voeg het amandelmeel en de rabarber compote ( of appelmoes) toe samen met het zakje bakpoeder en klop dit nog 2 minuten tot een luchtig beslag.
Stap 5: Vul nu de cupcake vormpjes met het beslag door een ijslepel te gebruiken krijg je evenveel beslag in elke vorm, en dus evengrote cupcakes.
Stap 6:. Bak de cupcakes in 25 minuten goudbruin en gaar, haal ze na einde baktijd uit de oven en laat nog 10 minuten afkoelen.
Stap 7:.. Geniet van deze heerlijke gezonde amandel rabarber cupcakes.

quens n kitchen

Recept door: @Queens_ns_kitchen.nl

Mijn naam is Nicole van Queen N's Kitchen. koken en bakken zijn vanaf kinds af aan al mijn hobby. Ik sta graag in de keuken sinds de laatste jaren is afvallen en gezond eten bij mij op nummer 1 te komen staan, sindsdien ben ik steeds bezig met bestaande recepten gezond(er) te maken, zo kwam ik bij deze gezonde cakejes zonder suiker.

41. Hartige Scones

Hartige scones

Bij scones denk je natuurlijk aan die heerlijke Engelse gebakjes die je krijgt bij de high tea. Met jam en clotted cream of met suiker?

Deze hartige scones van @fit.food.joy daarentegen zijn gemaakt met speltmeel en kaas en zijn ideaal voor bij een high wine. Een beetje gezouten boter of kruidenkaas erop en je bent klaar voor een (minder on)gezonde borrel.

Ingrediënten:

  • 125 gram speltmeel
  • 50 gram melk
  • 1 middelgroot ei
  • 50 gram Slankie gerapste kaas
  • 50 gram magere spekreepjes
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

Stap 1: Zet een pannetje op het vuur en bak de spekreepjes gaar.
Stap 2: Mix in een kom de speltmeel met de bakpoeder, knoflookpoeder en de Italiaanse kruiden.
Stap 3: Voeg de kaas en de spekreepjes nu ook toe.
Stap 4.Als laatst mix je het geheel met de melk en het ei tot er een stevig beslag overblijft.
Stap 5: Vet een muffinvorm in of zet er papieren vormjes in en schep er 6 scones uit. Stap 6: Zet ze 20 minuten in de oven op 175 graden tot ze goudbruin zijn.

Recept door: @fit.food.joy

Hoi, Joyce hier! Via mijn blog en instagram deel ik recepten, voedingsschema’s en fittips met jullie, omdat ik wil laten zien dat je ook op een makkelijke manier gezond kunt leven. Een voorbeeld hiervan is dit recept voor hartige scones. Ik heb namelijk de typische 4 uur snack trek waarin ik het liefst chips zou eten. Deze scones zijn eiwitrijk, maar toch lekker zout van smaak. De perfecte combi om gezond en lekker te snacken.

42. Appelwafels

Appelwafels

Ben jij dol op wafels en dol op appels? Say no more! Deze appelwafels van @getfit.janneke moet je proberen!

Ingrediënten:

  • Appel Ei 20 gram havermeel of een andere meel soort
  • 1/2 el kristal sweet vanille steviala of een andere zoetstof

Bereidingswijze:

  1. Raspt de appel inclusief de schil met een grove rasp.
  2. Doe de pulp van de appel in een keukenpapiertje en knijp deze uit (lekker opdrinken erna)
  3. Meng de appel pulp met het meel en het ei. Voeg de zoetstof toe en meng nog een keer goed. Met dit recept kun je twee wafels maken.
  4. Verdeel het beslag over je wafelijzer en bak tot ze bruin zijn!

 

getfitjannekef

Recept door: @getfit.janneke

Ik ben Janneke ook wel bekend als getfit.janneke op eigen kracht ben ik in 3 jaar tijd 55 kilo afgevallen. Dit recept is een van mijn favorieten ontbijtje , tussendoortje en toetje! En heel simpel te maken. 

43. Healthy vanille cheesecake met havermout-dadel bodem

Healthy vanille cheesecake met

De cheesecake is al heel lang de favoriete taart van @homeofafoodie . Ben jij ook zo een cheesecake-lover? Dan wil je deze niet missen! Super lekker, makkelijk en het beste van alles: hij is nog gezond ook! Met een bodem van havermout, dadels en kokosolie, een vulling van vanillekwark, en met vers fruit als topping kun je guiltyfree snoepen van deze Healthy Vanille Cheesecake! Ik voegde zelf nog vanille eiwitpoeder toe voor extra eiwitten en het geeft nog eens extra veel vanille-smaak!

Ingrediënten voor de bodem:

  •  160 gram havermout
  • 100 gram pitloze gedroogde dadels
  • 40 gram kokosolie
  • 2 tl kaneel

Ingrediënten voor de cheesecake laag:

  • 5 eieren
  • 185 gram roomkaas light (ik gebruikte Philadelphia light)
  • 70 gram vanille eiwitpoeder
  • 1 kg vanille kwark (ik gebruikte die van Lindahls)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Week de dadels 15 minuten in heet water en laat deze vervolgens goed uitlekken.
  2. Smelt de kokosolie in de magnetron of in een steelpannetje, en mix alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine fijn. Verdeel het mengsel in de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een natte lepel. Bak hem in 10 minuten af en laat hem minstens 30 minuten afkoelen.
  3. Scheidt van 2 eieren het eiwit en het eigeel. Voor dit recept heb je alleen het eiwit nodig van deze 2 eieren en 3 hele eieren. Mix alle ingrediënten voor de cheesecake-laag in een beslagkom door elkaar. Verdeel het mengsel over de bodem en zet de springvorm in het midden van de oven.
  4. Haal de cheesecake na 35 à 40 minuten uit de oven en laat hem goed afkoelen voordat je hem in de koelkast zet. Hier laat je hem vervolgens minimaal 3 uur verder afkoelen zodat hij verder opstijft. Hierna hoef je alleen nog maar een topping te kiezen en je kunt genieten van deze heerlijkheid! Ik koos ervoor om hem te eten met vijgen, maar in principe is iedere vrucht lekker bij de vanille en havermout smaak.

 

homeofafoodie

Recept door: @homeofafoodie

Toen ik nog een klein meisje was, vond ik het altijd al leuk om thuis mee te helpen in de keuken: pannenkoeken bakken, koekjes bakken, slagroom opkloppen en meehelpen met het rollen van het appeltaartdeeg. Ik had daar plezier in en nog steeds vind ik het heerlijk om uren in de keuken te staan om de lekkerste creaties te maken. Toen ik in 2015 de nodige kilo's kwijt wilde, ben ik me gaan verdiepen in gezonde voeding. Ik ben bekend geraakt met macro’s en met het wegen van mijn maaltijden. Hierdoor kreeg ik inzichtelijk welke voedingswaarden ik op een dag nodig heb en ik werd me ervan bewust dat ik mijn lifestyle nodig moest veranderen. De taarten met suiker, volle room en boter ruilde ik in voor gezondere varianten. Ik werd steeds creatiever en bakte elk weekend 2 à 3 gezonde taarten en cakes, om mee te kunnen ontbijten en om mee te kunnen nemen naar kantoor als verantwoorde snack.  Met Home of a Foodie hoop ik mijn volgers te inspireren en kennis laten maken met het verantwoord bakken van taarten, cakes, snacks en meer

44. Muffins met spelt, havermout, chia zaadjes en pompoenpitten

Op zoek naar power muffins? Deze muffins van @foodiefeest zijn dan zeker een aanrader! Met spelt. havermout, amandelmelk, chia zaadjes en pompoenpitten zitten ze propvol gezonde voedingsstoffen. En ze zijn ook nog eens ontzettend lekker!

Ingrediënten voor de bodem:

  • 50 gram volkoren speltbloem*
  • 50 gram bloem
  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 ml ongezoete amandelmelk
  • 30 ml neutrale olie (ik gebruikte koolzaadolie)**
  • 30 gram ongezouten roomboter, gesmolten (wegen in vaste vorm)
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel honing
  • Een kwart theelepel baking soda
  • Een snufje zout
  • 20 gram chia zaadjes
  • 20 gram pompoenpitten
  • 30 gram havermout
  • Optioneel: extra zaadjes en pitten als topping

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zeef in een aparte kom de bloem, speltbloem, bakpoeder, baking soda, en het zout bij elkaar.
  3. Voeg in een aparte kom de amandelmelk, olie, gesmolten boter, bruine basterdsuiker, ei, honing en vanille toe en roer alles met een garde kort door elkaar.
  4. Voeg dan het gezeefde bloem mix toe en roer dit met de garde kort door het beslag. Stop direct zodra de bloem is opgenomen.
  5. Roer de chia zaadjes, pompoenpitten en havermout erdoor.
  6. Schep het beslag in 6 cupcake vormpjes (liefst papieren vormpjes in een metalen cupcake vorm) en strooi eventueel nog wat extra pompoenpitten en chiazaadjes erover.
  7. Bak de muffins in de oven op 180 graden, voor 17 tot 19 minuten.

 

Recept door: @foodiefeest

Hoihoi! Ik ben Jessica van Foodie Feest, en ik ben dol op lekker koken, bakken en natuurlijk eten. 🙂 Muffins zijn één van mijn favoriete dingen om te bakken, en dit receptje is nog lekker gezond ook! Hij zit propvol met spelt, havermout, chia zaadjes en pompoenpitten en zijn echt ontzettend lekker. Tipje: Vries ze in zakjes of bakjes in en leg er eentje een avond van tevoren op de keukentafel voor een lekker snel en voedzaam ontbijtje. 

45. Carrot cake ontbijt muffins

jaimy's kitchen

Geloof je het niet? Nou deze muffins van @jaimyskitchen.nl bevatten 130 calorieën per stuk, dus dat is niet echt veel toch!? Ik eet als ontbijt 1 muffin met daarbij een beetje soja yoghurt om de muffin in de dippen. Soms eet ik er dan nog een stuk fruit zoals een appel bij. Ontzettend lekker en iets waar ik me echt op verheug in de ochtend. De muffins bevatten een kleine portie groenten en de wortels zijn natuurlijk lekker zoet!

Ingrediënten:

  • 90 gr volkoren boekweitmeel
  • 90 gr amandelmeel
  • 1 zakje bakpoeder (16 gr)
  • 1 grote banaan
  • 130 gr geraspte wortel
  • 2 eieren
  • 1,5 tl kokosolie (of zonnebloemolie)
  • 1 el honing 100 ml (haver)melk
  • 1,5 tl kaneel
  • 30 gr pompoenpitten
  • 40 gr witte rozijnen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Neem twee kommen en vul in de eerste kom de droge ingrediënten. Dit zijn dus het boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder en het kaneel. Voeg in een andere kom de natte ingrediënten. Prak hiervoor eerst de banaan, voeg daarbij de eieren en meng goed. Smelt de kokosolie en voeg dit samen met de honing erbij. Meng als laatste de geraspte wortel er doorheen.
  3. Meng nu de natte en droge ingrediënten door elkaar en voeg (haver) melk er aan toe om het mengel iets dunner te maken. Doe dit op gevoel, maar dit zal ongeveer 100 ml zijn. Meng als laatste de pompoenpitten en rozijnen er doorheen. Houd een beetje van de pompoenpitten over voor de topping.
  4. Afhankelijk van de muffin vorm die je gebruikt, vet je deze in. Ik gebruik een siliconen vorm en daarbij is dat niet nodig. Dit is ook niet nodig bij papieren vormpjes, maar wel bij een muffin blik. Vul met het mengsel en voeg de laatste pompoenpitten er overheen.
  5. Bak de muffins af in ongeveer 17-20 graden of tot deze gaar zijn.

 

Recept door: @@jaimyskitchen.nl

Ik ben Jaimy en deel op jaimyskitchen.nl mijn lekkerste recepten en allerlei kooktips. Vaak hoor ik 'jij eet zo gezond', maar voor mij is een gezonde levensstijl normaal. Ik ben gek op alles wat gezond is en dus ook op deze gezonde ontbijtmuffins.

46. Bruschetta met tomaat en basilicum


De Italiaanse eetcultuur….wie is er niet dol op? Gelukkig kan je met de gezonde bruschetta’s van @hilly.lautenbach nu ook op een verantwoorde manier van deze heerlijke eetcultuur genieten.

Ingrediënten:

  • volkoren stokbrood
  • 2 tomaten
  • 6 basilicumblaadjes
  • zout en peper
  • extra vierge
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Snijd de stokbrood in sneetjes en besprenkel 1 kant met olijfolie.
  2. Rooster het stokbrood in een grillpan krokant.
  3. Snijd de tomaat in stukjes en hak de basilicum fijn. Doe dit in een kom.
  4. Breng op smaak met een eetlepel extra vierge olijfolie, zout en peper. Eet smakelijk!

 

Recept door: @hilly.lautenbach

Ik ben aan het afstuderen als diëtist. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om een gezondere leefstijl te hanteren. In Italië ben ik verliefd geworden op bruschetta’s dus bij deze de ik het recept voor de gezondere versie van bruschetta. Voor meer gezonde en makkelijke recepten kun je altijd een kijkje nemen op hilicious.nl.

47. Vegan Proteïne Reep 

beterdooretennl

Op zoek naar een super simpel vegan snack recept? Probeer deze Vegan Proteine repen van @jolijnberghuis dan eens! Super makkelijk te maken en de smaak is heel subtiel.

Ingrediënten:

  • 2 bananen 120 gram dadels
  • 60 gram amandelen
  • 60 gram Sacha Inchi proteine poeder
  • 120 gram (glutenvrij ) havermout
  • 40 gram kokosrasp
  • 40 gram chia zaad

Bereidingswijze:

Dit is een super simpel recept! Eigenlijk kunnen alle ingrediënten samen in een foodprocessor. Is jouw foodprocessor niet groot of sterk genoeg? Doe het dan even in delen. Maal alles samen tot een plakkerig deeg. Neem een rechthoekige vorm en druk het “deeg” in de vorm. Zet de vorm een uurtje of 2 in de koelkast en snij vervolgens 8 repen. Voila!

Recept door: @jolijnberghuis

Hoi Ik ben Jolijn. Ik geloof erin dat wij onze gezondheid kunnen verbeteren met voeding. “The doctor of the future will no longer treat the human frame with drugs, but rather will cure and prevent disease with nutrition.” En dat is precies waar mijn blog (beterdooreten.nl) over gaat. Begrijp mij niet verkeerd er is altijd een plaats en een tijd voor een dokter. Toch kunnen veel klachten, ziekten en kwaaltjes opgelost worden door voeding en een stukje leefstijl. Daarom vind je op mijn blog veel gezonde recepten, informatie over voedselintoleranties, prikkelbaardarmsyndroom, hormonen en leefstijl. Sport is natuurlijk een groot onderdeel van een gezonde leefstijl. Na het sporten is het belangrijk om de spieren te herstellen met wat proteïne. Natuurlijk heeft niet iedereen tijd om een uitgebreide maaltijd te maken. Daarom heb ik dit recept verzonnen. Een recept om je spieren hun kracht terug te geven na een training. Of natuurlijk gewoon tussendoor als jouw drukke dag om wat extra energie vraagt. 

48. Gezonde Pindakaas balletjes

sillysis

Zin in lekkere een snack? Dan zijn deze pindakaas balletjes van @sillysis.nl de perfecte oplossing! Ze zijn gemaakt met maar 4 ingrediënten en binnen een handomdraai klaar. Je kunt deze pindakaas balletjes ook nog eens met een gerust hart oppeuzelen, want ze zijn gemaakt van gezonde ingrediënten!

Ingrediënten:

  • 50 gram havermout
  • 80 gram pindakaas
  • 2 el. Honing of agave
  • Optioneel: 2 tl. Vanille extract

Bereidingswijze:

  1. Maal de havermout fijn in een food processor.
  2. Voeg hier de pindakaas, vanille extract en honing aan toe. Mix de ingrediënten goed door, totdat er een mooi en glad mengsel ontstaat. Is het mengsel te droog? Voeg dan nog wat pindakaas toe.
  3. Vorm het deeg met je handen tot ronde balletjes. Gebruik hierbij 1 eetlepel van het deeg per balletje.
  4. Bekleed een bord met bakpapier en zet de balletjes voor een half uurtje in de vriezer. Draai daarna nog een keer de balletjes door je handen. De balletjes zijn nu nog mooier van vorm én krijgen een mooie glans.
  5. Bewaar de balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast. Ze blijven ongeveer een week goed.

Recept door: @sillysis.nl

Hallo allemaal, mijn naam is Rowan, ik ben een reislustige lifestyleblogger. Mijn grootste passies zijn reizen, fotografie en bakken. Ik ben een echte zoetekauw, maar het kan niet altijd feest zijn. Ik deel dan ook regelmatig gezonde tussendoortjes op mijn blog.

Dat waren ze dan! 48 super lekkere recepten voor gezonde snacks. Graag willen wij alle foodbloggers die hun recept met ons hebben gedeeld ontzettend bedanken voor deze fijne samenwerking. Zelf volgen we deze foodbloggers al langer en kunnen je zeer zeker aan raden dit ook te gaan doen!

Caloriebehoefte (BMR) berekenen: De beste calculator!
Mager Vlees; Een handig overzicht met 10 Magere Vleesproducten!

Team Fitcode
 

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>